Metsakutsu võtab ette pöörase väljakutse: sain alles hiljem aru, mis mind ees ootab

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räppar Metsakutsul on sõnum
Räppar Metsakutsul on sõnum Foto: Foto: Mart Vares

Räppar Metsakutsu on andnud oma nõusoleku osaleda Tipust Topini jooksul, mis on 335-kilomeetrine jooks algusega Munamäe jalamilt ja finišiga Pirital. Pöörane distants läbitakse enam kui ööpäeva jooksul teatejooksuna. 

«Olin kohe nõus ja ei kaalunud osavõtmist üldse, sest sain alles pärast nõusoleku andmist aru, mis mind täpselt ees ootab,» tunnistab Metsakutsu, et võttis pakkumise kohe vastu.

«Kui see ettevõtmine ei armasta mind sellisena, nagu ma päriselt olen, siis meie suhe ei ole loodud püsima,» annab räppar mõista, et pika jooksuvõistluse eel ettevalmistusi ta siiski ei tee.

Kõige rohkem pelgab mees magamatust ja halva ilma koostööd. «Mäletan ajateenistuse aegadest kõige selgemalt just nende kahe faktori koosmõju. Kui neist üks on normis, siis on okei, aga kui nad koos ründavad, siis on raske,» räägib Metsakutsu.

Mehe sõnul armastab ta jooksmist seetõttu, et sellele on kõige raskem ettekäändeid leida. «Jooksmine ei jää kunagi raha, varustuse, ilma, lahtiolekuaegade ega sõprade taha. On ainult sina ja su tahtejõud. Kõik,» õpetab räppar, kes stardib laupäeval üheskoos 99 inimesega pöörasel jooksuvõistlusel.

Nike'i korraldatav teatejooks Tipust Topini on korraldatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul. Jooksul osaleb 10 võistkonda ja kokku 100 jooksjat, kel tuleb kokku läbida 335 km. Start on 30. juuni hommikul ja finišis ollakse järgmise päeva õhtuks. 

Rada algab Suure-Munamäe jalamilt ja viib jooksjad läbi Rõuge, Otepää, Elva, Tartu, Palamuse, Porkuni, Tapa, Lehtse, Jäneda, Kõrvemaa, Raasiku, Saha, finišiga Pirital. 

Osavõtjate põhituumiku moodustavad Nike, Sportlandi, MyFitnessi, Eesti Meedia, Tallinna Maratoni ja Fifaa jooksjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles