Näitleja Andrus Vaarik suundub poliitikasse: see on ka roll, mis tuleb lihtsalt ära õppida

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Vaarik.
Andrus Vaarik. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Näitleja ja lavastaja Andrus Vaarik teatas TV3 «Suviste seitsmeste» stuudios, et on ühe erakonna näol leidnud omale mõttekaaslased ning plaanib nende edusse omalt poolt igati panustada.

Uueks monotükiks ettevalmistusi tehes jõudis mees arusaamisele, et mõtted, mida etenduses väljendab, võiksid kuuluda poliitikule: «Kuulan end kõrvalt ja järsku avastan – see on ju sotsiaaldemokraadi jutt!»

«Oma olemuselt olen ma valgustatud anarhist,» andis mees oma uskumustele kiire kokkuvõtva kategooria. Veel kiitis ta Lennart Merit, kelle presidendiks olemise ajal ta enda sõnul Eesti Vabariigi pärast muretsema ei pidanud. «Vot, Lennart Meri võiks olla sotsiaaldemokraatide auesimees. Ma arvan, et kui ta oleks elus, oleks ta sellega nõus,» mõtiskleb ta.

«Vaatasin sotsiaaldemokraatide reitingut ja mõtlesin, et see on teenimatult keskpärane! Äkki ma saan aidata natuke?» kirjeldab Vaarik üha kasvavat soovi kuidagi mõttekaaslaste edusse panustada. Seejärel pöörduski ta partei poole ning piltlikult öeldes uksele kloppides end koostöö tegemiseks liikmeks pakkus. 

«Võiksime mõelda võrdsuse, vabaduse ja vendluse peale,» lausub mees helgelt, kuid tunnistab, et ei näe ennast siiski tegevpoliitikuna. Ometi ei löö ta risti ette ühegi väljakutse ees, mida tulevane amet pakkuda võib. «Olen mänginud Richard III, Jossif Stalinit, Ivan Oravat, ega see poliitika nii võõras olegi. See on ka roll, mis tuleb lihtsalt ära õppida.»

Vaata kogu intervjuud:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles