Pildid ja video: Tai mereväe eriüksus koos koopaekspertidega pingutab, et leida noorte jalgpallimeeskond

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädala laupäeval, 23. juunil jäi Tai põhjaosas Tham Luang Nang Noni koobastikus kadunuks poiste jalgpallimeeskond, mille 12 liiget on vanuses 11–16 eluaastat, ja nende treener.

The Guardiani teatel läksid poisid koos treeneriga Birma piiri lähedase Chiang Rai provintsi populaarse loodusvaatamisväärsusega tutvuma, kuid jäid vihmavee lõksu.

Päästjate andmetel on vesi koobastikus kerkinud umbes seitse meetrit ja nad pumpavad vett välja.  

Tais jäi populaarset koobastikku külastades kadunuks noorte jalgpallimeeskond ja nende treener. Pildil on Tai sõdurid, kes kannavad vee väljapumpamiseks vajalikku voolikut.
Tais jäi populaarset koobastikku külastades kadunuks noorte jalgpallimeeskond ja nende treener. Pildil on Tai sõdurid, kes kannavad vee väljapumpamiseks vajalikku voolikut. Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP/Scanpix

Tai merevägi kutsus kohale briti ühe tuntuma koopauurija Vern Unsworthi, kes on nimetatud koopas käinud mitu korda. Laste ja treeneri otsingutes osalevad ka kuus tailast, kes samuti on käinud seda koobast kaardistamas.

Bangkok Posti teatel on jalgpallipoiste laager üsna koobastiku lähedal. Vanemate sõnul jätsid lapsed kõik asjad laagrisse, kuna arvasid, et tulevad koopast kiiresti tagasi.

Tais jäi populaarset koobastikku külastades kadunuks noorte jalgpallimeeskond ja nende treener. Pildil koopas olevate laste vanemad.
Tais jäi populaarset koobastikku külastades kadunuks noorte jalgpallimeeskond ja nende treener. Pildil koopas olevate laste vanemad. Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP/Scanpix

Üks neist vanematest on Namhom Boonpiam, kes on oma 13-aastast poega koopa lähedal oodanud 23. juunist alates.

«Ma ei ole maganud ega söönud, kuna mu laps on ohus. Ma kogu südamest loodan, et nad pääsevad elusalt välja,» lausus ema.

Tai võimude teatel võib Tham Luang Nang Noni koobastik vihmaperioodil, juunist oktoobrini olla ohtlik ja selle tõttu ei soovitata sel ajal sinna minna.

Päästjate arvates ei ole koopasse vihmavee lõksu jäänud lapsed ja täiskasvanu hukkunud, kuna ka varem on inimesi sinna lõksu jäänud ja veetaseme alanedes on nad päästetud.

Tais jäi populaarset koobastikku külastades kadunuks noorte jalgpallimeeskond ja nende treener. Pildil päästemeeskond
Tais jäi populaarset koobastikku külastades kadunuks noorte jalgpallimeeskond ja nende treener. Pildil päästemeeskond Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP/Scanpix

Noorte jalgpallurite ja nende treeneri otsingud jätkuvad.

Tai siseministri Anupong Paochinda teatel saadetakse koobastikku sukeldujad, kellel on piisav hapnikuvaru, et otsida hätta sattunuid mitu tundi.

«Loodame, et nad on kuskil kuivas kohas ja elus. Kuigi neil ei ole midagi süüa, on neil joomiskõlblikku vett piisavalt,» lisas minister.

Tais jäi populaarset koobastikku külastades kadunuks noorte jalgpallimeeskond ja nende treener. Pildil otsingumeeskond
Tais jäi populaarset koobastikku külastades kadunuks noorte jalgpallimeeskond ja nende treener. Pildil otsingumeeskond Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles