Marko Matvere: ei tohi paadi pealt korrakski ära tulla, kohe hakkab üks viina joomine ja kilu söömine

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Matvere, Endrik Mänd, Jaak Juske.
Marko Matvere, Endrik Mänd, Jaak Juske. Foto: Kanal 2 / Merevaade Matverega

Täna kell 21.30 läheb Kanal 2 suvesaade „Merevaade Matverega“ saatejuht Marko Matverega eelmisesse sajandisse ja sõidab purjelaeval Hoppet vanade eestlaste kombel merd.

Marko Matvere uurib, miks on teadaolevalt ainukese Eestis ehitatud purjelaeva Hoppeti nimetus just kahvelkuunar. Miks mitte lusikas-või kulpkuunar?

Samuti jätkub eelmises saates alguse saanud retk läbi vastuolulise Kopli poolsaare, mis on täis kummituslikke viirastuspilte. Põnevaid ja üllatuslikke lugusid kurikuulsast Kopli kalmistupargist räägib ajaloolane Jaak Juske.

«Ma mäletan oma esimest trammisõitu 1986. aastal, kui ma Tallinnasse tulin. Mul oli selline tunne, et ma olen välismaal ja ma väga kartsin,» meenutab Matvere Kopli trammis, teel kalmistuparki.

«Ei tohi paadi pealt korrakski ära tulla. Kohe hakkab üks viina joomine ja kilu söömine,» naljatleb saatejuht kohalikus Kopli kõrtsis puhkepausi pidades. Just seal võtab Matvere koos Jaak Juske ja Tallinna linna peaarhitekti Endrik Männiga ette meremeestele kohase jõukatsumise, küll veidi kaasaegsemal moel.

Reporter Kaidor Kahar otsib vastust küsimusele, mis on vesiviljelus.

«Merevaade Matverega» Kanal 2s täna kell 21.30, kohe pärast «Naabriplikat».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles