Saaremaale saabus täna üle tuhande kruiisituristi

Minna Annabel Tismus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PM SCANPIX BALTICS / Küllike Rooväli

Täna hommikul saabus Saaremaa sadamasse printsess Diana poolt ristitud kruiisilaev Artania, mis tõi sinna üle tuhande peamiselt Saksamaalt pärit turisti.

AS Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro sõnul saabus Saaremaale lisaks sakslastele ka ameeriklasi, prantslasi, rootslasi, itaallasi ja teistest rahvustest turiste. Kruiisilaev peatub Saaremaa sadamas kella seitsmeni õhtul.

Arro sõnul on korraldatakse turistidel võimalik Saaremaal minna ekskursioonidele, mis viivad reisijaid tutvuma traditsiooniliste kohalike vaatamisväärsustega, nagu Kuressaare loss, Mihkli talumuuseum, Kaali meteoriidikraater ja Angla tuulikumägi. Ette võetakse ka aga looduslähedasi tegevusi, nagu matkaradade läbimised Harilaiul ja Vilsandi rahvuspargi keskuses Loonal. Õllesõbrad saavad külastada Pöide õlletööstust, kus neil on võimalus mekkida erinevaid Saaremaa käsitööõllesid. 

Kruiisilaev Artania on Saaremaad külastanud ka varasemalt ja on seni pikim laev, mis on Saaremaal peatunud. Artania ristis 1984. aastal printsess Diana. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles