Poola metsas kõverdunud puud on endiselt mõistatuseks

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @jaroslaw_podrozuje

Poola loodeosas Nowe Czarnowo lähistel asub kummaline mets, mille puud on täiesti kõverad.

Poolas asuv «kõver mets» on paljudele mõistatuseks, kuna puutüvede moondumise põhjus on endiselt teadmata, kirjutas Business Insider. 

Sellegipoolest levib puude kõverdumise kohta mitmeid teooriaid. Mõned arvavad, et puud on väändunud ilmastikuolude tulemusena, teised usuvad jällegi, et põhjuseks on inimtegevus.

Müstilist metsa külastas fotograaf Kilian Schoönberger, kelle sõnul usuvad kohalikud, et puud istutati 1930. aastatel. Sel ajal ning kogu Teise maailmasõja vältel oli piirkond aga hoopis sakslaste kontrolli all. Rahva seas levivad kuuldused, et puutüved on moonutatud inimese poolt loodud meetoditega, kuid mis põhjusel seda võidi teha on ebaselge.

«Sel ei ole veel mingit lõplikku seletust,» sõnas Schoönberger. Tema sõnul on üheks teooriaks näiteks see, et puutüvesid suunati kõveralt kasvama, et sellist puitu siis laevaehituses, kiiktoolide valmistamises ja kelkudes valmistada.

Usutakse ka, et piirkonnale on mõju avaldanud sõda, nõiakunst või suisa energiaväljad. «Võib-olla ei saa kunagi olema lõplikku vastust,» ütles Schoönberger.

Fotograafi sõnul on ta näinud palju metsikuid ja kummalisi metsi üle terve Euroopa, kuid Poola kõver mets on tõeliselt unikaalne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles