Vaktsineerimisvastased peagi Singapuri reisida ei saa (6)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Owen Humphreys / PA Wire/PA Images/ Scanpix

Singapuri terviseministeerium plaanib oma elanike kaitseks hakata vaktsineerimata turiste riiki mitte lubama.

Kui mõtled kunagi Singapuri reisida, tasub jooksvalt jälgida riigi vaktsineerimisinfot, kuna see hakkab tõenäoliselt muutuma, kirjutas Lonely Planet.

Praegu peavad Singapuri reisijad olema vaktsineeritud ainult nende haiguste vastu, mis on 196 maailma riigis kokku lepitult kohustuslikud vaktsiinid. Sellised on näiteks A-hepatiidi  ning pikemal riigis viibimisel ka B-hepatiidi vaktsiin.

Lõuna-Ameerikast ja Aafrikast tulnutele lisandub kohustus olla ka kollapalaviku vastu vaktsineeritud, kuid praegu pole ka see tingimus veel kuigi karm. Reisijad, kel vaktsiin on tegemata, lubatakse enamasti riiki tingimusel, et nad kohe vaktsiini ära teevad.

Singapuri terviseministeerium plaanib nüüd hakata nõudma kõigilt reisijatelt rohkem vaktsiine, et kaitsta riigi 5,6 miljonit elanikku haiguste eest nagu linnugripp, ebola ja Lähis-Ida respiratoorne sündroom.

Arvestades, et üha rohkem inimesi kasutab Singapuri peamise väravana Aasia riikidesse reisimisel, pole karmistatud nõuded mingi ime. 2003. aastal suri ägedasse respiratoorsesse sündroomi (SARS) 33 inimest ning kiirelt leviv nakkushaigus põhjustas riigi majandusele tugevaid kahjusid. 2017. aastal külastas Singapuri 17,4 miljonit inimest, mis tähendab seda, et väikeriiki võidakse tuuakse üle terve maailma palju nakkushaigusi. 

Ministeerium kinnitab, et uusi nõudeid hakatakse kehtestama mõistlikult ning haigena Singapuri saabunuid tagasi ei saadeta, vaid neile pakutakse vajalikku meditsiinilist abi. Sellegipoolest keelab riik tulevikus vaktsineerimata inimestel  tõenäoliselt riiki siseneda ning lisaks sellele plaanitakse tugevdada ka nakkushaiguste leviku kontrolli.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles