Vahi alla võetud Taavi Sõnajala koolikaaslane: Taavi on väga meeldiv inimene, aga tundub, et ta on halba seltskonda sattunud

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Sõnajalg
Taavi Sõnajalg Foto: Facebook

Laupäeval Pärnu maanteel asuva baari ees 26-aastast meest tulistanud ja teisi tänaval viibinud isikuid sihtinud Taavi Sõnajalg jahmatas avalikkust, kaasa arvatud ka mehe vanu koolikaaslasi, kellest ühega õnnestus Elu24-l intervjuu teha.

«Me käisime koos gümnaasiumis ning nad tulid natukene hiljem, vist üheteistkümnendas klassis. Taavi oli koolis väga hinnatud klassikaaslane, hästi positiivne ja sai kõigiga läbi. Väga-väga tore inimene,» räägib Sõnajala koolikaaslane (isik on toimetusele teada-toim). 

Kas Taavi puhul oli tegemist ka populaarse poisiga arvestades, et ta on pärit Sõnajalgade perekonnast? «Ta oli koolis väga popp poiss ja loomulikult kõik teadsid, et nad on Sõnajalgade perekonnast, aga lõpuks see kuidagi ei mõjutanud omavahelist suhtlemist ning kõik klassis suhtusid nendesse normaalselt,» meenutab Sõnajala koolikaaslane.

«Käisid ilusti koolis, ei puudunud palju. Igati tore poiss ja probleeme ei olnud.»

Taavi Sõnajala vägiteod minevikus

Taavi Sõnajalg sattus esimest korda avaliku tähelepanu keskpunkti aastaid tagasi, kui Õhtuleht kirjutas sellest, kuidas toona 17-aastane Taavi koos onupoeg Alariga valeraha afääris. Hiljem jäi noormees korduvalt ka joobes autojuhtimisega vahele. 

Millised olid Taavi suhted alkoholi ning narkootikumidega kooliajal? «Alkohol ja narkootikumid ei olnud meie kooliajal nii laialt levinud ning meil ei toimunud ka mingeid koolipidusid eriti. Meil oli üldse selline tubli klass.» Lisades: «Samas see, mida keegi tegi võib-olla eraldi oma sõpradega, seda ma ei oska kommenteerida.»

Kas möödunud laupäevane vahejuhtum tuli kuidagi üllatusena? «Muidugi. Väga suur üllatus oli, poleks mitte midagi sellist temast uskunud.» 

«Ma arvan, et Taavi on väga meeldiv inimene, aga tundub, et ta on lihtsalt halba seltskonda sattunud. Tõesti, sellist käitumist poleks osanud küll oodata, ma pigem arvasin, et neist saavad väga edukad ettevõtjad või midagi säärast. Eks tõenäoliselt tulid need narkootikumid või alkohol hiljem,» spekuleerib mehe koolikaaslane Elu24-le.

Tänasel päeval on Taavi Sõnajalg 34-aastane ärimees, kes on taas meedia huviorbiidis. Olemasolevatel andmetel tulistas 34-aastane Sõnajalg laupäeval kella 9.14 ajal Pärnu maanteel asuva baari Cafe VS juures tänaval 26-aastast meest käsivarde, kes sai vigastada. Kannatanu toimetati kiirabiga haiglasse, kus talle osutati esmaabi ning lasti seejärel kodusele ravile, kirjutab Postimees.

Tulistamine Tallinna kesklinnas
Tulistamine Tallinna kesklinnas Foto: Eero Vabamägi

«Kogutud andmete põhjal on võimalik väita, et kahtlustatav võis olla teo toimepanemise ajal narkojoobes, kuid lõpliku tulemuse selgitab siiski välja ekspertiis,» kommenteeris Põhja ringkonnaprokuratuuri prokurör Kristina Kivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles