Popikoon Madonna vallandas Lissabonis parkimisskandaali, kuhu on mässitud kogu linnavõim

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madonna
Madonna Foto: Tobias Schwarz / AFP/Scanpix

Portugali pealinnas Lissabonis lahvatas skandaal, kuna ilmnes, et linnavõimud andsid popstaar Madonnale linnavalitsusele kuuluvas parklas parkimiskohad võileivahinnaga.

57-aastase lauljannaga sõlmiti leping, mille kohaselt saab ta kasutada oma Lissaboni elukoha lähedast parkimisala 15 auto parkimiseks, makstes ühes kuus vaid 720 eurot, teatab The Guardian.

Portugal Lissabon
Portugal Lissabon Foto: Caro / Muhs / Caro / Muhs/Scanpix

Madonnaga sellise lepingu sõlminud Lissaboni linnapea, sotsialisliku partei liige Fernando Medina sai nii opositsioonipoliitikute kui kohalike elanike kriitika osaliseks.

Fernando Medina
Fernando Medina Foto: Global Media Group / Global Media Group/Sipa USA/scanpix

Portugali väljaanne Expresso avaldas Madonnaga sõlmitud lepingust loo ja pärast seda pidid linnavõimud tunnistama, et selline kokkulepe on olemas.

See lepe vihastas kohalikke ärimehi, kuna nende sõnul soosivad linnajuhid tuntud ameeriklannat, kuid jätavad oma kodanikud hätta ja koorivad neilt viimast. Näiteks Lissabonis kesklinnas maksab tänaval parkimise tund üle ühe euro.

Portugal Lissabon
Portugal Lissabon Foto: Caro / Muhs / Caro / Muhs/Scanpix

Madonna elab Lissabonis 18. sajandil ehitatud majas, mis kannab nime Ramalhete palee. Hoones oli varem luksushotell, kuid popstaar ostis selle oma koduks. Lisaks temale elavad seal ta neli last, viieaastased kaksikud Estere ja Stella ning 11-aastane tütar Mercy ja 12-aastane poeg David.   

Madonnal on veel 21-aastane tütar Lourdes, kes elab Los Angeleses ja 17-aastane poeg Rocco, kes elab oma filmirežissöörist isa Guy Richie ja tema uue naise Jacqui Ainsley juures Londonis.

Mitmed opositsioonipoliitikud sõnasid, et linnapea ja teised linnavõimud poevad lauljannale, sülitades oma kodanike ja Lissaboni pärandi peale.

Konservatiivse rahvapartei esindaja Joao Goncalves Pereira teatas Twitteris, et linnapea on parseldaja.

«Madonna sai kesklinnas 15 parkimiskohta. Me ei saa lubada, et linnapea Fernando Medina parseldab linnavalitsuse käes olevat vara sellisel viisil. Madonna on meie linna oodatud, kuid ta ei peaks saama erikohtlemist. Meie partei ootab linnapea selgitust Madonnale soodustuse tegemise kohta,»  teatas Pereira.

Madonna
Madonna Foto: Instagram / Instagram/Scanpix

Linnavalitsuse esindajad selgitasid, et kuna Madonna on staar, siis tema liikumine linnas ja ka parkimine võib kaose tekitada ning staarile kindlate parkimiskohtade andmine aitab seda ennetada. Madonnalt võetav summa 309-ruutmeetrise parkimiskoha eest ei ole kehtestatud parkimistasudest väikem.

Madonna ega tema esindajad ei ole parkimisskandaali kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles