Tallinna lennujaama lennuliiklus on kõigi aegade kõrgtasemel (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: KÜLLIKE ROOVÄLI / PM/SCANPIX BALTICS

Juunikuus läbis Tallinna Lennujaama ligi 300 000 reisijat, mis on kõigi aegade suurim ühes kuus teenindatud reisijate arv.

Rekordilisele tasemele jõudis nii keskmine (ligi 10 000) kui suurim ühes päevas teenindatud reisijate maht (ligi 13 000 reisijat). Võrreldes eelmise aasta juuniga kasvas reisijate arv 15 protsenti. Kuna suvekuud on traditsiooniliselt reisimise kõrghooaeg, võib juulis ja augustis oodata liikluse mahu jätkuvat suurenemist.

Lennujaama Kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul on Tallinna jaoks alati uue iga lennufirma lisandumine märgilise tähendusega. Juunis alustas uue tulijana Euroopa suuruselt kolmas odavlennufirma Wizzair lendamist Tallinn-Kiiev liinil kolmel korral nädalas. Aasta teisel poolel alustab Wizzair lendamist ka Londonisse Lutoni lennujaama ning lennufirma on andnud lootust, et 2019. aastal avavad mõne uue liini.

«Läbirääkimised Wizzairiga kestsid üle viie aasta. See on jälle hea näide sellest, kui palju ränkarasket tööd tuleb Eestis teha uute lennuühenduse saamiseks ja ka olemasolevate hoidmiseks,» lisas Pärgmäe.

Võrreldes mullusega lisasid lennufirmad kõige rohkem lennusagedusi Helsingi liinile, samuti Kopenhaagenisse, Varssavisse ja Kiievisse, samuti lisandus kolmas igapäevane lend Moskvasse. Reisijate arv kasvas tähelepanuväärselt ka Peterburi liinil, kuhu lisas lennusagedusi Nordica.

Nordica taasavas hooajalise liini Rijekasse ja uued suveliinid Ohridisse ja Constantasse. Hooajalisi lende Barcelonasse taasalustas ka Hispaania odavlennufirma Vueling. Kokku toimusid juunis regulaarlennud 41 sihtkohta, iga päev toimus kokku keskmiselt 150 maandumist ja õhkutõusu.

Tšarterreisijate arv kasvas juunis kümme protsenti, hooajale vastavalt olid populaarsemad pakettreisid Türgi, Kreeka ja Bulgaaria rannikule. Värske tšartersihtkohana on edetabelisse lisandunud Montenegro kuurortlinn Tivat.

Lennujaam on Eesti riigi suurim õhuvärav, mida läbib aastas ligikaudu kolm miljonit inimest ning mille kaudu saab sel suvehooajal lennata 41 otsesihtkohta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles