Katrin Lusti seiklused politseis: kodanikuks olemise tõestamine võtab terve päeva (2)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Lust pärast uue passi taotlemist.
Katrin Lust pärast uue passi taotlemist. Foto: Erakogu

«Kuuuurija» saatejuht käis täna Ida-Harju politseijaoskonnas passi uuendamas, aga kulutas seal terve päeva, kuna järjekord tema ees oli mitmekümne inimese pikkune.

«Tulin täna passi tegema Lasnamäel asuvasse Pinna tänaval asuvasse politseijaoskonda. Teenindussaal on puupüsti rahvast täis ja enne mind on järjekorras umbes 70 inimest,» kirjutas lust «Kuuuurija» kodulehel.

«Mind paneb hämmastama see, et kuni viimase nädalani sai Tallinnas passe ja ID-kaarte ainult kahes kohas: taga Mustamäel ja siinsamas Lasnamäel, kus mina hetkel viibin. Tänaseks on lisandunud ka Kesklinna politseijaoskond, mis - üllatus, üllatus- ei asu sugugi kesklinnas, vaid Pelgulinnas!»

«Huvitav on ka see, et kesklinnas pole meil Tallinnas enam ühtki politseijaoskonda ehk iga turist kellelt rahakott ära varastatakse peab sõitma Pelgulinna, kus asub Tallinna kesklinna politseijaoskond.»

«Paljukiidetud online broneerimissüsteem pakub esimest võimaliku vaba aega 14. august, 2018. Hetkel olen olukorras, kus ei ole võimalik oodata enam kui kuu aega dokumendi taotlemisega.»

Online broneerimissüsteem annab esimese vaba aja alles augustis.
Online broneerimissüsteem annab esimese vaba aja alles augustis. Foto: «Kuuuurija»

Katrin Lust sai lõpuks passitaotluse tehtud, kuid see võttis kolm tundi aega. Teda paneb imestama, kas tänapäeva Eestis ei ole tõesti võimalik kodanikuks olemist kiiremini tõestada.

«Pääsesin sealt põrgust, aga sajad jäid ootama. Töötajatele soovisin jõudu! Millise rahulikkusega nad kõiki meid tunde järjekorras oodanud närvipuntraid teenindasid. Superarmas teenindaja oli mul, kes oli osaliselt ka mulle psühholoogi eest ja lisaks oma tööle, võttis mu vastu mind esmalt rahustades. Ilmselt nad juba harjunud, et inimesed seal viimase piiri peal. Nüüd siis uuesti samas kohas sama asjaga dokumendi kätte saamine kuu aja jooksul,» lisas Lust naljatades.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles