Harrison Ford kritiseeris sisuta action-filme

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harrison Ford Indiana Jonesi rollis
Harrison Ford Indiana Jonesi rollis Foto: SCANPIX

Hollywoodi staari, 68-aastase Harrison Fordi sõnul on viimasel ajal hakatud tootma action-filme, millel puudub sisu.

Fordi sõnul on neis linateostes rõhk eriefektidel, kuid sisu puudumine muudab need videomängude sarnaseks, kirjutab Hollywood Reporter.

Fordi kriitika alla langesid näiteks sellised kassahitid nagu «Transformers» ja «Avatar».

«Tänapäeval on hakatud massiliselt tootma action-filme, mis on enamjaolt ulmelised, kuid milles on kadunud inimlik mõõde. Kuue inimvaenlase asemel on tuhat robotlikku vaenlast,» lisas staar.

Fordi arvates ei suuda vaatajad enam filmidega kontakti saada.

«Neis filmides ei ole enam südant ega sisu. Inimesed ei saa end enam tegelastega samastada. Need nüansid muutavad linateosed videomängude sarnasteks. Tegevus ja liikumine on, kuid ilma emotsioonideta. Ma ei nõustuks üheski sellises filmis osalema,» nentis Ford.

Fordi kinnitusel tekkis tal vastuolu, kui ta oli filmi «Cowboys and Aliens» võtetel. Ka selles filmis on palju eriefekte.

Fordi vastasnäitlejaks selles filmis on James Bondina tuntuks saanud Briti näitleja Daniel Craig.

«Uus film ei ole siiski täiesti «südametu». Tegemist on klassikalise sisuga kauboifilmiga, kuhu on ulmenüansse juurde lisatud. Tegemist on katsetusega, sest varem ei ole tehtud ulmevesternit,» jätkas näitleja.

Harrison Fordi tuntakse eelkõige «Indiana Jonesi» neljast filmist, kus ta mängib arheoloogist ja seiklejast peategelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles