Kaitseliit kutsub külla

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Laupäeval, Eesti lipu 127. sünnipäeval kell 7.55 heisatakse Järva maleva staabis pidulikult Eesti lipp. Lipu heiskamisele järgneb staabis lahtiste uste päev.


Pidulikul varahommikusel lipuheiskamistseremoonial osalevad Järva maleva kaitseliitlased, noorkotkad, kodutütred ning naiskodukaitsjad ja kohaliku omavalitsuse esindajad.
Kell 11 algaval avatud uste päeval saavad kõik huvilised tutvuda aga Järva maleva ja selle eriorganisatsioonide tegevuse ja ülesannetega ning maleva käsutuses oleva tehnika ning relvastusega. Naiskodukaitse pakub külalistele sõdurisuppi. Kell 14 algab esmaabi demoesinemine.

Järva Maleva noorteinstruktori Urmas Piigerti sõnul on avatud uste päevast osa võtma oodatud kõik huvilised ning ka need inimesed, kes varasemalt militaarvaldkonnaga lähemalt kokku puutunud ei ole. «Kaitseliit ja eriorganisatsioonid on oma rahva organisatsioonid, kes oma igapäeva toimetustes täidavad neile pandud ülesandeid– alates isamaalisest kasvatusest ja eluks vajalike praktiliste oskuste omandamisest kuni sõjalise väljaõppeni välja,» lausus ta. «Avatud uste päevale ootame inimesi, kas või ainult sellepärast, et nad saaksid täpsema ülevaate kõigest sellest, millega Järva Malev ja Kaitseliit ning eriorganisatsioonid tervikuna tegelevad.»

Veel saab avatud uste päeval näha videomaterjale Kaitseliidu ja selle eriorganisatsioonide tegevusest, proovida kätt sidepidamises ja teha näomaskeeringut. Samuti saab lasta õhupüssist ja vibust ja ronida köitel.(JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles