Täna alustas tööd veebipolitsei

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebikonstaabel Andero Sepp.
Veebikonstaabel Andero Sepp. Foto: Politsei

Täna, rahvusvahelisel lastekaitsepäeval, 1. juunil alustas Eestis tööd veebikonstaabel. 23-aastane politseinik Andero hakkab nõu andma erinevates suhtlusvõrgustikes.

Tänasel pressikonverentsil Eestis veebikonstaabli rolli loomisest kõnelnud PPA peadirektor Raivo Küüt selgitas, et eeskätt lapsed ja noored vajavad ka internetis politsei abi ning nüüdsest saab seda paremini pakkuda.

«Hoolida ja märgata ning luua võimalus politseiga järjest mugavamalt suhelda on põhilised märksõnad, miks veebikonstaabli roll sai Politsei- ja Piirivalveametisse loodud,» sõnas peadirektor
Küüt. «Veebikonstaabel pole vaid noortele partneriks, vaid kindlasti ka lapsevanematele ning kõikidele, kes politseilt internetis abi või hüva nõu tahavad.»

Veebikonstaabel Andero Sepa sõnul on ettevalmistused kestnud praeguseks ligi kuu ning loodud on kontod näiteks Facebooki ja Rate portaali ning oma rubriik lapsemure.ee foorumisse.

«Mis küsimustega ma peamiselt tegelema asun, selgub suuresti töö käigus,» arvas veebikonstaabel. «Kindlasti on noortel ebamugavatel teemadel lihtsam politseiga suhelda internetikeskkonnas, kui tulla füüsiliselt kohale politseijaoskonda või otsida kontakti, kellele saata kasvõi e-mail.»

Veebikonstaabli sõnul on peamine, et kogu tegevus on avalik ja kõigile on arusaadav, kellega nad räägivad. «Kui inimene tahab, on loomulikult võimalik suhelda ka eraviisiliselt,» kinnitas Andero Sepp.

Kui inimesega rääkides ilmnevad süüteo tunnused, kaasab veebikonstaabel kindlasti kolleegid erinevatest üksustest, kes vajadusel siis juba süüteo uurimistega tegelevad.

Pressikonverentsil rääkis Eestilegi eeskujuks olnud Soome politsei kogemusest sealne veebipolitseinik Marko «Fobba» Forss, kes alustas juba 2008a . Tänaseks töötab Soomes täistööajaga kolm veebipolitseinikku, lisaks on projekti raames osalise tööajaga kaasatud veel kaheksa politseinikku. Veebikonstaabli tööle asumist tervitas ka Malle Hallimäe Lastekaitse Liidust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles