Kõrvetav kuumus paneb britid jooma ning asfaldi sulama

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asfalt muutus nii kuumaks, et veoauto kukkus sellest läbi.
Asfalt muutus nii kuumaks, et veoauto kukkus sellest läbi. Foto: Kuvatõmmis

Kui Eestis aknast välja vaadata, siis ei saa kuidagi brittidele kaasa tunda, aga just nimelt ennustavad sealsed meteoroloogid, et täna peaks Suurbritannias temperatuur jõudma selle aasta rekordini, milleks on 33 soojakraadi.

Kui sellistele temperatuuridele mõelda, siis võiks ju arvata, et tegu on korraliku rannailmaga. Aga britid nii ei arva. Nemad on harjunud madalamate temperatuuridega ja märjemate ilmadega.

Temperatuur on jõudnud seal juba sellise tasemeni, et asfalt sulas Newbury väikelinnas nii palju, et prügiauto vajus auku.

Vaata pilte The Sun lehelt.

Ja kuna temperatuur on veel ja veel tõusmas, siis arvab kohalik pubitööstus, et laupäeval müüakse kaheksa miljonit õlut rohkem kui tavaliselt. Lisaraha kulutamine alkoholile ei ole ainult ilmast tingitud, vaid see on osa superlaupäevast, mil jalgpalli MM veerandfinaalis kohtuvad omavahel Inglismaa ja Rootsi.

Kuum ilm ajab inimesed randa.
Kuum ilm ajab inimesed randa. Foto: AFP / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles