Raskemuusikafännid rõõmustage: skandaalidest ümbritsetud Cannibal Corpse annab Tallinnas raju kontserdi

Kadi-Maarja Võsu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cannibal Corpse.
Cannibal Corpse. Foto: Promofoto

Juba paari nädala pärast, annab maailma üks enim skandaale tekitanud ja populaarseimaid death-metal bände Tallinnas kontserdi. Cannibal Corpse naaseb Eetisse juba viiendat korda. 

Reedel, 20. juulil esineb klubis Tapper maailma kuulsaim death-metal ansambel Cannibal Corpse Ameerika Ühendriikidest. Bändile on see Eestis viies ülesastumine. Kõik eelnevad kontserdid on läinud täismajadele ning viimane Eesti kontsert oli koguni välja müüdud. 

1988. aastal New Yorgis sündinud Cannibal Corpse on kolmekümne tegutsemisaasta jooksul saavutanud legendaarseima «underground» bändi staatuse. Arvestades, et tegemist ei ole kunagi olnud peavoolu muusikaga, on Cannibal Corpse müünud üle kahe miljoni plaadi, avaldanud 14 stuudioalbumit, leidnud omale suure ja lojaalse fännibaasi üle maailma ning sellega välja vihastanud väga paljusid. Cannibal Corpse võib pidada kompromissitult maailma edukaimaks ja tõsiseltvõetavamaks metalbändiks. 

Kui veel lisada, et nende laulutekstid räägivad peamiselt surmast ja laibakäitlemisest selle kõige verisemas ja ligasemas võtmes, pole ka ime, et skandaalid on bändile kõike muud kui võõrad. Ameerikas on bändi süüdistatud noorsoo allakäigule kaasaaitamises. Ühel hetkel olid Austraalias keelatud kõik nende plaadid ning Saksamaal ei tohtinud bänd kuni aastani 2006 esitada lugusid kolmelt albumilt, teiste seas ka plaadilt «Tomb of the Mutilated», mille tuntuimat lugu «Hammer Smashed Face» mäletatakse eelkõige filmist «Loomadetektiiv Ace Ventura». 

2014. aastal Venemaal protesteerisid bändi vastu kohalikud õigeusklikud. 

Ansambel arreteeriti ning saadeti võimude poolt riigist välja, olles esinenud tuurist vaid kahel ja poolel kontserdil. Lisaks arreteeriti ka kaheksateist streikima hakanud tulihingelist bändi fänni. Bänd on väitnud, et nad on suured õudusfilmide austajad ning nende muusikat ei tohikski tõsiselt võtta. 

Cannibal Corpse on:
George «Corpsegrinder» Fisher
Rob Barrett
Pat O’Brien
Alex Webster
Paul Mazurkiewicz

Piletid 20. juulil toimuvale kontserdile on müügis kõigis Piletilevi müügipunktides ja Circle K teenindusjaamades, hinnaks 29 eurot, piletite hind tõuseb kui 29 eurosed piletid on välja müüdud. Uksed avatakse kell 19:00 ja üritus on vanusepiiranguta. ​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles