Dr. Jordan B. Peterson: tõeline sõber on see, kes kannatab koos sinuga (2)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jordan Peterson
Jordan Peterson Foto: AFP / Scanpix

Toronto ülikooli psühholoogiaprofessor Dr Jordan B. Peterson andis hiljuti juutuuberile Theo Vonile intervjuu, kus muu hulgas ka seletas, mis teeb ühest inimesest tõelise sõbra.

Theo Von ja Jordan Peterson rääkisid sellest, kuidas erinevatest sõltuvustest lahti saada. «Kui sa hakkad oma elus muudatusi tegema ja sinu ümber on sõbrad, kes on selle vastu, siis nemad ei ole päriselt sinu sõbrad. Need on lihtsalt inimesed, keda sa tunned. Nad ei ole sinu sõbrad,» sõnas Peterson. 

 

At the historic Pabst Theatre in Milwaukee an hour before a sold out house

A post shared by Jordan Peterson (@jordan.b.peterson) on

«Sõber on keegi, kellele sa saad halbu uudiseid öelda ja nad ei kutsu sind idioodiks. Nad lihtsalt kuulavad ja võib-olla kannatavad koos sinuga. Sa saad neile halbu uudiseid rääkida ning nemad ei räägi millestki hullemast, mis nendega juhtus. Nad kuulavad. Aga sõber on ka keegi, kellele sa saad häid uudiseid öelda ning kes vastab: ossa, suure kurvastuse ajal juhtus sinuga midagi head, see on suurepärane, väga tubli! Nad ei ole kadedad, nad ei püüa sind üle trumbata, nad soovivad sulle head,» selgitas Peterson. 

«Ja kui sa püüad oma elu korda saada ning sinu sõbrad sind takistavad, siis see on tegelikult väga hea, sest sa oled tuvastanud inimesed, kes ei ole sinu tõelised sõbrad. Sa võid küll mõelda, et ma ei saa nendest loobuda, aga mitte ainult sa ei saa nendest loobuda, vaid sa pead nendest loobuma. Ja see on ka neile kasulik, kes kui nemad sihivad elus allapoole ning nad tahavad sind kaasa võtta, siis ei ole neile kasulik sinuga koos olla, sest sa segad neid,» lisas Dr. Jordan Peterson.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles