Kultuuripealinna rattaparaad avab linna merele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kultuuripealinna rattaparaad 2011

Pühapäeval, 5. juunil kell 12 stardib Vabaduse väljakult ning suundub mööda autovaba Pärnu maanteed ja Mere puiesteed linnahalli juurde Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 suurejooneline rattaparaad, et avada linnas rattaliiklust innustavate pidustustega mereäärne kultuurikilomeeter.

 
Tallinna jalgrattanädalale uhke punkti paneva rattaparaadi eesmärgiks on anda ratturitele võimalus näidata, et ka nemad on tähtis osa linnaliiklusest.

«Jalgratas kui linnas kasutatav liiklusvahend kogub ühe rohkem populaarsust. Linnaümbrusse rajatakse pidevalt uusi rattateid ja tegeletakse liikluskasvatusega, kuid kesklinna liikluses jalgrattureid paraku palju ei näe ning linnas liiklemist peetakse ohtlikuks. Rattaparaad väärtustab ja tahab näha jalgratturite liiklemist südalinnas ning tänavaruumi ja liikluskorralduse muutmist neile turvalisemaks ja atraktiivsemaks,» sõnas rattaparaadi korraldaja Hando Jaksi.
 
Osalejate registreerimine paraadile algab kell 11 Vabaduse väljakul.
 
Rattaparaadi sihtpunkt on Tallinna linnahalli ja EKKMi vahele jääv parkla, kus ootavad kõiki väntajaid ees suur rattaturg ning rohkelt rattateemalisi tegevusi nii suurtele kui ka väikestele.
 
Lisaks vältab kella 20ni meeleolukas kultuuriprogramm, et tähistada esimese uhke rahvapeoga hiljuti rahvale avatud, linnahalli juurest Koplisse suunduva kergliiklusraja ehk kultuurikilomeetri valmimist ning avada linn merele. Üles astuvad ansamblid Ewert & The Two Dragons ja The Fews, MID ning superstaarisaatest tuttav Lauri Antsov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles