Idandatud ubadest EHEC-bakterit ei leitud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idandatud ubadest EHEC-bakterit ei leitud
Idandatud ubadest EHEC-bakterit ei leitud Foto: SCANPIX

Saksamaal Berliini Robert Kochi instituudi laboratooriumis tehtud uuring näitas, et EHEC-kolibakter ei pärine idandatud ubadest ega teistest idanditest.

Seega ei ole siiani teada, kust bakterinakkus alguse sai, edastab Reuters.

Saksa võimud lasid võtta proove 40 Põhja-Saksamaal asuvast mahefarmist, milles kasvavatud idandatud ube kahtlustati tapjabakteri levitamises. Võetud proovidest pooles on nüüd testitud, kuid EHEC-bakterit neist ei leitud.

Siiani on EHEC-bakteri tagajärjel Euroopas surnud 22 inimest ning üle 2000 on haigestunud.

Kõik nakkuse saanud on mingil ajal külastanud Põhja-Saksamaad.

Saksa võimud kahtlustasid veel eile, et kolibakteri algallikaks on idandatud oad.

Euroopa Liidu riikide põllumajandusministrid kogunevad täna Luxemburgi kriisinõupidamisele. Seal arutatakse kompensatsiooni maksmist põllumeestele, kes on EHEC-epideemia tõttu majanduslikult kannatada saanud.

«Kaalume erinevaid võimalusi maksta kompensatsioone taimekasvatajatele, kes kuuluvad tootjateorganisatsioonidesse, kuid ka neile, kes ei kuulu,» lausus Euroopa Komisjoni esindaja Pia Ahrenkilde Hansen.

EHEC-bakteri epideemia on Euroopas märgatavalt kahandanud köögivilja müüki ja tarbimist ning tekitanud taimekasvatajatele suuri majanduslikke probleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles