Linnas hakkavad tegutsema suvelugejad

, bibliograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand.
Pärnu rand. Foto: Elen Kinnep

Pärnu keskraamatukogu korraldab noortele fotokonkursi “Suvelugeja”, kuhu oodatakse pilte kõigest, mis aitab meenutada Pärnumaa suve.

Raamatukogu andmetel võib sel suvel peale ajalehepoiste, jäätisemüüjate ja supelsakste Pärnus kohata suvelugejaid, kelle varustusse kuuluvad raamat, terane silmapaar ja fotoaparaat, et jäädvustada suviseid elamusi.

Suvelugejaks võib saada igaüks, kel vanust seitse kuni 18 aastat ja olemas fotoaparaat.

Idee autori, keskraamatukogu haldusosakonna juhataja Krista Visase sõnutsi sobivad pildistamiseks kõik suvised sündmuspaigad, mis suvepealinna ja Pärnumaa piiridesse mahuvad ja pildistajale tähtsad on. Kaamerasilma ette võib jääda killukesi suvitamisest ja seiklustest, suvespordist ja loodusest, suvevõitudest ja -nukrusest. Ja päris kindlasti kesk vallatut suve omanohki raamatut lugevatest lastest, noortest, suurtest, sest lugemine on mõnus. Kõnekaimat ja enim lugemisisu peale ajavat selle teema pilti ootab eriauhind.

Iga konkursil osaleja võib esitada kuni viis asjakohase pealkirjaga pilti, millele oma autorluse kinnituseks tuleks lisada enda ees- ja perenimi, vanus, telefoninumber ja e-postiaadress. Täpsemat konkursiinfot leiab Pärnu keskraamatukogu kodulehelt.

Hinnatakse fotode ideed, loomingulisust ja emotsionaalsust, tabavat pealkirja. Auhinna saavad kolm publiku ja kolm žürii lemmikut, samuti jagatakse eriauhindu.

Fotode esitamise viimane tähtaeg on 10. september, tulemused tehakse teatavaks 20. septembril raamatukogu kodulehel. Parimatest piltidest pannakse sügisel kokku näitus Pärnu keskraamatukogu trepigaleriis.

Fotokonkurssi toetab Eesti kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles