Tim Robbinsit ei olnud hääletajate nimekirjas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tim Robbins
Tim Robbins Foto: AP / Scanpix

Näitleja ja inimõigusaktivist Tim Robbins sai üllatuse osaliseks, kuna teda ei olnud kantud USA presidendivalimiste hääletajate nimekirja.

Robbins tahtis hääletada New Yorgis Manhattanil asuvas noorte meeste kristliku ühingu majas asuvas hääletuspaigas, kirjutab AP.

Robbinsile teatati seal, et teda ei ole nimekirjas. Robbinsi kinnitusel on ta koos elukaaslase Susan Sarandoniga on alates 1988. aastast ühes ja samas valimisjaoskonnas valimas käinud.

«Mulle pakuti võimalust anda hääl trükitud hääletussedelil. Ma ei usalda pabereid, sest tavaliselt lähevad need kaotsi või visatakse minema,» selgitas näitleja.

Robbins nõudis siis, et kohale tuleks New Yorgi hääletuskomitee esindaja. Esindaja omakorda kutsus politsei. Korrakaitsjad soovitasid staaril lahkuda, kuid Robbinsi sõnul oli tal õigus paigale jääda ja hääletada.

Pärast mitme tunni pikkust hääletusvõimaluse ootamist ei pidanud Robbinsi närv enam vastu ja ta läks New Yorgi keskvalimisnõukogusse asja uurima. Sealt sai ta kinnituse, et on kantud New Yorgis valijate nimekirja.

Kohtunik andis talle dokumendi, mis seda kinnitas.

Robbins läks talle antud paberiga tagasi samasse hääletuspaika  ning sai hääle anda.

«See on järjekordne näide sellest, kui keeruliseks on USAs valimised tehtud on,» sõnas president Bushi vastasena tuntud Tim Robbins.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles