«Ema, aitab pesemisest!»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adelaide´i Monarto loomaaia emalõvi poega lakkumas
Adelaide´i Monarto loomaaia emalõvi poega lakkumas Foto: zooborns.com

Austraalias Adelaide`is asuva Monarto loomaaia uus staar on noor Aafrika lõvi kutsikas.

Veel ei ole teda, mis soost nelja nädala vanune loom on, kirjutab Daily Mail.

Monarto loomaaia esindaja Claire Geisteri sõnul hoiab emasloom Kiamba oma poega väga ning igal võimalikul hetkel püüab poega lakkuda.

«Väike lõvikutsikas on vahel lakkumise ajal sellise näoga, nagu ütleks, et ema aitab pesemisest,» muigas Geister.

Ta lisas, et emasloom tõi poja ilmale 3. mail komplikatsioonideta.

«Pesakonnas ongi ainult üks poeg. Väike lõvi on viimastel nädalatel väga kiiresti kasvanud ja arenenud. Üha lähemale tuleb see päev, mil saame ta soo kindlaks teha,» lisas töötaja.

Noore lõvikutsika ema, seitsmeaastane Kiamba on pikka aega elanud Adelaide`i loomaaias, kümneaastane isa Leroy elas varem aga Mogo loomaaias.

Lõvikutsikale nime panemiseks käivitati eBays oksjon. Välja on pakutud kolm nime. Nimi, mis saab kõige kõrgema rahalise pakkumise, pannakse noorele lõvile. Saadud summa antakse lõvide uurimise ja kaitsmise projektile.

Austraalia bioloogi  Chris Westi sõnul on Aafrika lõvide arv metsade maharaiumise, sõjaliste konfliktide ja haiguste tõttu märgatavalt kahanenud.

Kui 1960. aastatel oli Aafrika lõvisid umbes 250 000 isendit, siis nüüd vaevu 20 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles