Laupäeval algab mõisate külastusmäng

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voltveti mõisa peahoone Saarde vallas Tihemetsas.
Voltveti mõisa peahoone Saarde vallas Tihemetsas. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Laupäeval alustab seitsmendat hooaega külastusmäng „Unustatud mõisad“, milles külalistele on avatud kogu Eestis 32 mõisat, kus asuvad koolid. Pärnumaal saab külastada Tihemetsas asuvat Voltveti mõisa, Tõstamaa mõisa ja Vändra vallas Võidula mõisa.

Külastusmängus osalevates mõisates toimub miinimumprogrammina igal täistunnil giidiga jalutuskäik, avatud on näitused ja kohvikud. Samuti korraldatakse koolide tugevate külgede ja mõisate eripära rõhutamiseks kontserte, töötube ja muud huvitavat.

Mängust osavõtjad saavad esimesest külastatavast mõisast osalejaraamatu, millesse  külastuspäevadel võib mõisatest templeid koguda. Vähemalt kümmet mõisat väisanute vahel loositakse välja kutseid sügisel Puurmani mõisas toimuvale teatrietendusele. Loosimisele läheb  kümme ajalugu ja Eesti mõisaid tutvustavat raamatut.

Suve jooksul on mõisates kuus külastuspäeva: pärast lõppeva nädala laupäeva 9.-10. juulil, 30. juulil ja 6.-7. augustil.

Mäng sai alguse Viljandimaalt 2004.aastal. Esimesel aastal oli võimalus põhjalikult tutvuda 11 mõisaga. Järgmisel aastal pakkus koostööd mõisakoolide ühendus. Kuue aastaga on mõisakoolides kokku loetud ligemale 100 000 külastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles