Miljardär Warren Buffetti lapsepõlvekodu on eBays enampakkumisel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett
Warren Buffett Foto: SCANPIX

USA investori ja filantroobi, miljardärist Warren Buffetti lapsepõlvekodu on eBays enampakkumisel alghinnaga 120 000 dollarit.

Praegu kuulub Nebraska osariigis Omahas 4224 Barker Avenuel asuv maja Jennifer Smedleyle, kirjutab foxnews.com.

1923. aastal ehitatud maja on heas korras ja seda on püütud säilitada esialgsel kujul.

Smedley ostis selle 83 000 dollari eest 1999. aastal, elas seal viis aastat ning hiljem üüris välja.

Buffeti vanemad kolisid sinna peaaegu kohe pärast oma abiellumist 1925. aastal. Warren Buffett sündis 1930. aastal ja elas selles majas kuni kuuenda eluaastani. Pere kolis siis suuremasse majja.

Smedley sõnul on 1,5-kordses majas kaks magamistuba, milles on säilinud originaalsed puidust põrandad. Elu-ja söögitoas on sisseehitatud mööbel.

Esialgselt kasutati keldrit juurviljahoidlana, kuid see sobivat ideaalselt veinikeldriks. Maja on ümbritsetud aiaga ning eraldi on ka garaaž. Majas on keskkütte ja konditsioneerid, kuid säititatud on ka originaalkaminad.

Praegune omanik rõhutas, et majast paari kvartali kaugusel asub Buffetti lemmikrestoran Gorat Steakhouse.

«See maja sobiks ideaalselt Warren Buffetti fännile,» sõnas Smedley.

See maja on niinimetatud Searsi maja. Tegemist oli lihtsa konstruktsiooniga ja kergelt kokku pandava majaga, mida sai tellida posti teel. USAs müüdi selliseid maju ajavahemikul 1908 – 1940 üle 70 000.

Majale saab pakkumisi teha kuni 12. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles