Jon Bon Jovi Helsingi kontsert möödus hiti- ja vihmasajus

Dmitri Kotjuh
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Bon Jovi andis oma bändiga kontserdi Helsingis 17. juunil 2011.
John Bon Jovi andis oma bändiga kontserdi Helsingis 17. juunil 2011. Foto: Dmitri Kotjuh

Reeglina kallab heal vabaõhukontserdil vihma. Tuleb meelde suurepärane U2 show Helsingis ning Metallica etteaste jalgpalliväljakul Riias, samuti Rabarock Järvakandis. Ilma ei jäänud ka Bon Jovi show Helsingi Olümpia staadionil. Pärast seda kui fotograafid said hakkama pildistamisega, hakkas taevast kallama.

Juba esimese laulu ajal õhutas Jon Bon Jovi publikut kaasa elama: «Raise your hands!» 90 tuhat kätt oli tõstetud taeva poole, mis oli üsna paljutõotav algus.


Pärast  tervitussõnu ja meenutust eelmisest esinemisest kolm aastat tagasi hakkas bänd üllatama. «Bad Medicine» kõlas pikemalt, improviseeriti ja kaverdati Doorsi «Roadhouse Blues » ja The Isley Brothersi «Shout» – vana hea klassika!


Kuna tuuri nimi on «Circle tour», siis lava kujundus meenutas ringi. Järgnes ballaadide plokk, John ning kitarrist Richie Sambora astusid lavakeele peale, akustilised kitarrid käes. Järgmise kauni ballaadi ajal «Bed of Roses» kinkis üks noormees tüdrukule ilusa roosi, romantiline lähenemiskatse.


Kontserdi esimesel poolel juhtus üks ebameeldiv juhtum, mis pani fänne muretsema, Jon Bon Jovi vigastas põlve. Ei paduvihm ega põlvevigastus takistanud bändi kontserti lõpule viimast. Loodetavasti ei sega põlvevigastus bändi järgmisi esinemisplaane.


Hittide sadu oli võimas: «It's my life», «Runaway», « Keep the Faith,» « Livin´ on a prayer... » Kahe ja poole tunnise kontserdi lõppedes kummardas bänd 45 000 inimese ees: «Thank you, thank you...»


Esitusele tulid järgmised lood: «Raise your hands», «You give love a bad name», «Born to me my baby», «We weren’t born to follow», «In these arms», «Lost highway», «It’s my life», «Runaway», «We got it hoing on», «Captain crash», «Bad medicine», «Loeve’s the only rule», «When we were beautiful», «Bed of roses», «I’ll be there for you», «Who says I can’t go home tonight», «Sleep when I’m dead», «No apologies», «Have a nice day», «Keep the faith», «Thorn in my side», «Wanted dear or alive», «Wild is the wind», «Livin’ on a prayer».
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles