Pärnu veefestivali lõpetab eriline kontsert erilises paigas

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veefestival "Watergate" saab oma lõppakordi Vana-Pärnus asuvas Pärnu sadama angaaris. Foto on illustreeriv.
Veefestival "Watergate" saab oma lõppakordi Vana-Pärnus asuvas Pärnu sadama angaaris. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sel laupäeval, 25. juunil kõlab Pärnu veefestivali “Watergate” lõppkontserdil “Teisel pool vett” legendaarse ansambli Ruja looming Pärnu sadama angaaris, mida muidu kasutatakse laona.

“Vähem kui aastavanune laohoone muudetakse võimsaks ja ainukordseks kontsertpaigaks, kuhu pääseb mugavalt nii üle jõe, jala kui autoga,” lubas Pärnu sadama nõukogu esimees Rein Kilk.

Veefestivali “Watergate” peakorraldaja Priit Valkna kinnitusel otsisid korraldajad pikalt kohta, kus lõppkontserti korraldada. “Tahtsime, et see teistmoodi vete peal olek, mis Ruja ja tema muusikaga pärast Alenderi lahkumist on seotud, jõuaks ka külastajateni,” rääkis Valkna. “Ootamatult ulatas meile abikäe Pärnu sadam, pakkudes oma võimsat 5000 ruutmeetrist halli.”

“Teisel pool vett” on kontsert kus on kaasategevad noorteorkester Reaalmažoor ja Jaanus Nõgisto. Pärast Urmas Alenderi lahkumist on Ruja kava laval esitanud vaid kunagine Ruja liige Indrek Patte, kes teeb seda ka sellel kontserdil. Bändis teevad kaasa Jaan Karp ja Raul Vaigla.

Oma värvi annavad Ruja lugudele veel Priit Võigemast, Taavi Peterson, Liisi Koikson, Evelin Pang ning värskelt TV3 show’s “Eesti otsib superstaari” kolmanda koha pälvinud pärnakas Rosanna Lints.

“Idee Ruja liikmed kokku koguda ja taas seda muusikat esitada tuli sellest, et Rujal on täitumas 40 aastat loomisest,” nentis Valkna. “Samas on tegemist muusikaga, mis ei ole aastatega oma väärtust kaotanud. See on Urmas Alenderi lugu, kes oma lõpetamata muusikuteega rõhutab kontserdi ideed “Teisel pool vett” ja toob selle rahva südametesse ja hinge nagu sarnaste legendidega Led Zeppelin.”

Kontserdile pääseb nii Pärnu kesklinna kai juurest Kihnu praamiga Amalie, kui loomulikult oma sõidukiga. Kõikidele piletiostnutele on praamisõit kesklinnast Vana-Pärnusse tasuta. “Arvan, et selle kontserdi omamoodi atmosfääri toetab kõige paremini praamiga üle vee minek - see viisteist minutit vee peal aitab senistest mõtetest vabaneda, et siis täiesti Rujalisse maailma sisse elada,” lisas Valkna.

Rein Kilgi kinnitusel tehakse hall, mida sadam laona kasutab, kontserdi tarvis tühjaks ja puhastatakse. Lisaks silutakse maapind halli ümbruses. Kai äärde tuuakse ujuvalus, et külalisi sõidutav praam silduda saaks, rahva maale pääsuks tehakse kai äärde eraldi kaldtee.

“Loodan, et sellest kontserdist tuleb festivali väärikas ja hingeline lõppakord,” ütles peakorraldaja Priit Valkna.

Erakordne ja suursugune kontsert, mis nii nime kui ka asukoha poolest on teisel pool vett toimub laupäeval, 25. juunil algusega kell 19. Sadama territoorium avatakse külastajatele kaks tundi varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles