Mitte nii kõva pohmakas kui esimesel korral

, filmisõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Film "Pohmakas 2".
Film "Pohmakas 2". Foto: promo

“Pohmakas 2”
Lavastanud Todd Phillips.
Osades Ed Helms, Bradley Cooper, Justin Bartha, Zack Galifianakis.
1 tund ja 42 minutit.
Hinnang: enam-vähem.
Vaata kinode kavasid siit.
 

Kui 2009. aasta suvel linastus maailma kinodes “Pohmakas”, ei osanud keegi arvata, et sellest saab läbi aegade kõige edukam täiskasvanutele mõeldud komöödia, mis pälvib ühtviisi kiidusõnu nii kriitikutelt kui publikult. Ometi just nii juhtus.

Kohe pärast kassatulude - need olid tõepoolest muljetavaldavad - lõplikku kokkulöömist läksid liikvele kuulujutud võimaliku järje osas.

Hoolimata esimese osa tohtust populaarsusest, ei pidanud paljud seda mõtet just kõige paremaks, sest komöödia on žanr, mille puhul välku teist korda samasse pudelisse püüda on võimatu.

“Pohmaka” meeskond end sellistest pisiasjadest heidutada ei lasknud ja asus palavikuliselt tööle, et kahtlejatele vastupidist tõestada. Nüüd on kõigil võimalus veenduda, kas nende pingutused kandsid vilja, sest viimaks on ekraanidele jõudnud palavalt armastatud filmi teine osa.

Jälle on käes pulmade aeg. Abielluma hakkab sel korral vaikne ja tagasihoidlik Stu (Ed Helms), kes on endale viimaks leidnud oma unelmate naise. Pidu on kavas maha pidada kaugel Bangkokis.

Esmastest kõhklustest üle saamise järel otsustab Stu pulma kutsuda oma parimad sõbrad, kellega koos mõni aasta tagasi elati Las Vegases läbi üks tormiline öö. Et eelpool mainitud sündmused ei korduks, kavatseb peigmees klassikalise poissmeesteõhtu asemel piirduda lihtsa olenguga.

Järgmisel hommikul hotellitoas rämeda pohmelliga ärgates peab ta endale tunnistama, et sellest plaanist ei tulnud ilmselgelt midagi välja. Peas haigutab Kaali kraatri suurune mäluauk ja seltskonna üks liige on jälle kaduma läinud. Tema leidmise nimel asuvad sõbrad taastama öiseid seiklusi, avastades palju üllatavat.

“Pohmakas 2” järgib täpselt sama mudelit, mis tegi esimese osa nii edukaks. Süžee on sama ja enamik nalju on samad. Tinglikult võiks öelda, et tegu ei ole isegi mitte järje, vaid uusversiooniga. Ainult natuke kehvemaga, kui seda oli originaal.

Kõikidest puudustest hoolimata on “Pohmakas 2” muhe vaatamine, mis aitab paar tundi mööda saata ja ajab kohati isegi südamest naerma. Teise osa kohta mitte sugugi paha tulemus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles