Pärnus näeb taas naiste pesuhüpet

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised hüppasid 2010. aastal Pärnus langevarjuga pesus.
Naised hüppasid 2010. aastal Pärnus langevarjuga pesus. Foto: Villem Alango

Pärnu lennuväljal peetakse 9.-16. juulil “Parasummerit” ehk langevarjurite treeninglaagrit, millest linnarahvaski osa võib saada, nautides vaadet Pärnule tandemhüpet sooritades või hüppajaid maapinnalt imetledes.

“Parasummer” on langevarjuritele hea võimalus hüpata pikema perioodi vältel kui vaid üks nädalavahetus. Kaheteistkümnendat korda toimuv “Parasummer” on seekord suunatud eelkõige langevarjuklubi õpilaste arendamisele. Kohal on aga ka kogenud langevarjurid ja plaanis püstitada uus freestyle’i rekord.

“Freestyle-hüpe tähendab seda, et kõik langevad, pea alaspidi, kiirusega 260-270 km/h ja peavad samal ajal moodustama neljast inimesest koosneva kujundi,” rääkis laagri korraldaja Maie Talts. “Uueks rekordiks üritatakse moodustada viiest või kuuest hüppajast koosnev kujund.”

Rekordeid üritatakse parandada järgmise nädala teisipäevast neljapäevani.

Linnarahvale lubab Talts pühapäeval kella 14 ajal Pärnu randa, mille käigus kogenud langevarjurid maanduvad järjest kitsale maa-alale.

Eeloleval esmaspäeval 12 tuleb elu esimest langevarjuhüpet tegema üks Eesti avalikkusele laiemalt tuntud inimene, kelle nime jätsid langevarjurid esialgu saladuseks.

Mullu võlus paljusid naislangevarjurite pesuhüpe ja see läheb kordamisele tuleval reedel kell 15.

Tavainimesele pakub laager võimalust proovida tandemhüpet, millele eelneb 30minutiline koolitus maapinnal, seejärel kinnitatakse hüppaja juba hüppeks instruktori külge. “Hüppajal endal polegi vaja midagi teha, “ seletas Talts.

Seekordne “Parasummer” on järjekorras kaheteistkümnes. Esimene treeninglaager toimus 1999. aastal. “Parasummerit” korraldab Eesti Langevarjuklubi, mis on Eesti vanim ja suurim langevarjuklubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles