Tõrva tähistab juubelit Mulgi pulmaga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva peab reedel ja laupäeval linna 85. aastapäeva, mille kõige oodatum sündmus on teatraalne vaatemäng «Mulgi pulm», mis tutvustab mulkide kombeid ja rahvalikke lugusid.
Tõrva peab reedel ja laupäeval linna 85. aastapäeva, mille kõige oodatum sündmus on teatraalne vaatemäng «Mulgi pulm», mis tutvustab mulkide kombeid ja rahvalikke lugusid. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Tõrva kutsub reedel ja laupäeval kõiki osa saama mitmekesisest juubeliprogrammist, mis on pühendatud linna 85. aastapäevale.

Tõrva linnapea Agu Kabritsa sõnul on kõige oodatum juubelisündmus teatraalne vaatemäng «Mulgi pulm», mis tutvustab mulkide kombeid ja rahvalikke lugusid.
«Iga pulmaline on kingitus Tõrva linnale, et ühiselt tähistada kodukoha juubelit,» lisas linnapea.

Pulmad algavad 9. juulil kell 10 Tõrva Valga-poolsel piiril. Sealt liiguvad pulmalised rongkäigus Tõrva kiriku kammersaali juurde. Peoliste tuju aitab üleval hoida puhkpilliorkester Tartu. Kammersaalist minnakse läbi mitme pulmavärava Sõpruse parki, mille läheduses voolava Õhne jõe käärus peetakse maha korralik pulmapidu. Õhtul peetakse Tantsumäel simmanit.

Pulma stsenaariumi kirjutas Silvia Soro ning pulmavana rolli täidab Improteatri eestvedaja Virko Annus.

Laupäeval on Sõpruse pargis traditsiooniline käsitöö- ja kaubalaat ning kella 11st on kõik oodatud keskväljakule Tõrva 85. aastapäeva kontserdile. Päeva jääb lõpetama suur juubelipidu Tantsumäel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles