«Mõisa Karnevalil» esinejad nõuavad lavale kirstu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Panther Media


«Mõisa Karneval» tundus esimese hetkega nali olevat: selline pidu ja sellises kohas. Kui aga Facebookis oli juba üle 500 inimese ürituse «Attending» nuppu vajunud, sai selgeks, et asjaga on tõsi taga, vahendas Rada7.ee


8. ja 9. juulil aetakse kõik Mooste mõisa karjalauta ja tõllakuuri Toe Tagi, Pedigreed, Kurjamit, Shelton Sani ning veel umbes kümmet bändi ja DJ-d kuulama-vaatama. Nagu suvel neid festivale veel vähe oleks.

Karnevali eestvedaja Mihhail ehk Miku Birjuki sõnul on aga vähe festivale, mis oleks alternatiivsema suunitlusega ja toimuks maal, mitte linnas. « Plink Plonki ka ju kahjuks ei toimu ja Armastuse Sagedus Põlvas oli/on linnas. Ja kui linna peale õhtul minna, siis tõesti aega paistab inimestel olevat. Jolki-palki neil seda asfalti vaja sisse nuusutada, tulgu parem maale!» annab ta selleks nädalavahetuseks parima soovituse.

Idee maal (ehk siis Moostes) muusikafestival teha on juba vana, kuid nüüd lõpuks jõuti ka tegudeni. «Üks korraldajatest, Härra O, on Mooste mõisa kompleksi restauraator. Koht ise mängis trumbid kätte. Neli padaässa korraga!»


Sellise kaliibriga festivali esimest korda teha ei ole kaugeltki lihtne ülesanne ja Miku sõnul on ettevalmistused sujunud üle ribide ja känguru. «Üks suuremaid tagasilööke on Kulka keeldumine abist. Järgmine aasta paneme festivali nimeks Luule Folk, siis peaks küll kenasti pudenema va kõlisevat,» avalikustab ta ärisaladuse. Ja selle, et äkki toimub pidu Moostes ka järgmisel aastal.


Ideaalne festival

«Tahame teha festivali, kus külastajal ei oleks lisakulutusi telklaagrile, parklale. Õlu oleks odav ja toit maitsev ning soodne. Kuna nii suurelt võtame ette alles esimest korda, siis pusimist on usinasti, aga saame hakkama,» “ ütleb Miku.

«Kõige hullem on arvuti taga istumine ja see, et kodu on muutunud sujuvalt bürooks, õnneks sekretärid on ilusad.»

Tundub, et «Mõisa Karneval» on rohkem pidu ka esinejatele-bändidele kui keskmine suvine festival. Miku sõnul on see paljuski tõsi: «Esinejate valik toimus see aasta ennekõike sõprade seast, kuna kõik on nii suurepärased muusikud. Ja kuna festival toimub esimest aastat, siis saabki see ainuüksi sõbrahindadega toimida. Siinkohal tänud kõigile!»

Kuna viimasel ajal on üks teatud festival saanud meediakajastust selle järgi, mida mõned esinejad raiderites nõuavad, siis küsin ka selle kohta. «Kõige muhedam asi raideris kindlasti kirst. Loodame, et tuleb vana hea sinelinaelutamise lugu ikka ära,» viskab ta ootusärevust õhku.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles