Naistekad tekitavad naistes illusioone

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naistekad tekitavad naistes illusioone
Naistekad tekitavad naistes illusioone Foto: SCANPIX

Briti psühholoogi Susan Quilliami arvates on niinimetatud naistekad naiste seksuaaltervisele ja emotsioonidele ohtlikud.

Quilliam selgitas, et naisteromaanid tekitavad naistes illusioone, mis võivad viia abielulahutuse, kõrvalsuhete ja soovimatute rasedusteni, kirjutab metro.co.uk.

Quilliam avaldas sellekohase artikli mainekas ajakirjas British Medical Journal.

«Naised püüavad olla samasugused nagu naistekate kangelannad. Tihtipeale on raamatus kirjeldatu ja tegelik elu vastuolus. Turvaseksist ning naiste tegelikest seksuaalvajadustest pole juttugi,» lausus psühholoog.

Quilliam on ka perenõustaja ning tal on tulnud tegeleda mitmete probleemidega, mille algus ei ole tegelikus elus vaid naistekates.

«Need naised, kes püüavad elada naistekate järgi riskivad nii vaimse kui füüsilise tervisega. Naised võivad mehelt oodata raamatukangelase käitumist, kuid seda ei ole ega tule. Sellest ka pettumus ja frustratsioon,» selgitas psühholoog.

Quilliam jätkas, et seks võib olla suurepärane ja suhe hea, kuid kui hakatakse perfektsust taga ajama nagu raamatutes, siis viib see varem või hiljem suhte lagunemise ja kannatusteni.

Naistekate väljaandjad kaitsesid end, öeldes et tegemist on romantiliste väljamõeldiste, mitte seksuaalse ja vaimse tervise käsiraamatutega.

«Need naisteromaanid aitavad igapäevaelu karmuse eest korraks põgeneda. Tegemist ei ole reaalse elu kirjeldamisega. Meie raamatute lugejad on piisavalt intelligentsed, et seda mõista,» lisasid väljaandjad.

Maailmas on eriti populaarsed Barbara Cartlandi naisteromaanid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles