Vahur Kersna näeb Gunnar Grapsi varajases surmas seost NSVL-i kokkulangemisega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1995.
Muusik Gunnar Graps. Rock Summer 1995.
1995. Muusik Gunnar Graps. Rock Summer 1995. Foto: PEETER LANGOVITS / PM/SCANPIX BALTICS

Ajakirjanik Vahur Kersna ja trummar Jaak Ahelik vestlesid Vikerraadio muusikasaates «Aeg peatub» Eesti muusikutest ning nende käekäigust pärast Nõukogude Liidu lagunemist. 

Gunnar Graps - tulihingeliste fännide arvates Eesti ainus õige rokkar, keda on võrreldud Mick Jaggeri ja Alice Cooperiga. Äärmiselt värvikas ja andekas muusik võitis paljude südameid, nii oma loomingu, kui iseloomuga. Nii kodumaal, kui naaberriikides mäletatakse teda senini ning hoitakse tema loomingut au sees. 

Vikerraadio muusikasaates «Aeg peatub» oli külas ka Vahur Kersna, kes meenutas sovietiaja lõppemise mõjusid Eesti muusikutele. Tema arvates mõjus see kõige rängemalt just Grapsile. 50. sünnipäeva puhul tehtud intervjuud meenutab ta väga kurvana: «Tema endine elukaaslane oli ta paljaks teinud ning ta elas mingisuguse uue pruudi juures kuskil aguli kööktoas,» sõnas Kersna. «Grapsi tappis meeleheide, kurbus ja lootusetus.» Lisades, et Gunnari väline karm imidž oli vastuolus sellega, kui õrn ja habras oli muusiku sisemus. 

Vaid veidi enne oma surma antud intervjuudes ütles Gunnar, et plaanib minna kontsertturneele Venemaale. Kahjuks see juhtuda ei jõudnud, sest 2004. aasta 17. mail kutsuti ta igavesele kontserttuurile pilvepiiril. Surma põhjuseks südamerabandus. 

Kuula kogu saadet SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles