Poola välisminister: Barack Obama vanaisa oli kannibal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: AFP / Scanpix

Poola poliitikud heidavad USA uue presidendi Barack Obama üle nalja.

Poola välisminister Radek Sikorski sai karmi kriitika osaliseks, öeldes, et Obama vanaisa oli metslasest kannibal, kirjutab STT.

«Olete kuulnud, et Obama võib Poolaga seotud olla? Ta vanaisa sõi ära poolakast misjonäri,» viskas Sikorski nalja viidates USA presidendi Keenia juurtele.

Sikorski nalja tõi oma blogis avalikkuse ette opositsioonipoliitik Ryszard Czarneck.

Poola välisministeeriumi pressiesindaja Piotr Paszkowski kinnitas välisministri ütlust ja lisas, et Sikorski ei tahtnud Obamat solvata.

« Välisminister Sikorski eesmärgiks ei olnud solvamine või rassistliku seisukoha väljanäitamine. Ta tõi lihtsalt näite ebasobivate rassistlike naljade kohta, mis Obamat ümbritsevad,» selgitas pressiesindaja.

Poola peaminister Donald Tusk ei soovinud välisministri ütlust kommenteerida.

Sikorski välisministri positsiooni ta väljaütlemine ei kõiguta, kuigi opositsioonipoliitikud nõuavad uurimist, kas välisminister rikkus rassismivastaseid seadusi.

Poolas on rassismi pärast juba ka karmimad meetodid kasutusele võetud. Nimelt anti kohtusse paremäärmuslasest rahvasaadik Artur Gorski, kelle arvates Obama võimule saamine tähendab valgete tsivilisatsiooni lõppu.

Väidetavalt on katoliku kirik  Poola ajalehtedes avaldanud karikatuure, milles kujutatakse tumedanahalist last ja mille juures on tekst: «Kahju, et palvetamine nahka valgemaks ei muuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles