Lätis BMX krossil pronksi saanud Graig Milan Meriloo läheb maailmameistrivõistlustele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graig Milan Meriloo sai BMX GP Latvia etapil Valmieras kolmanda koha
Graig Milan Meriloo sai BMX GP Latvia etapil Valmieras kolmanda koha Foto: Foto võistlustelt

Nädalavahetusel Valmieras toimunud BMX krossi Läti meistrivõistluste etapil saavutasid kolmanda koha kuni 6-aastaste klassis Graig Milan Meriloo ja kuni 10-aastaste tüdrukute klassis Johana Jakobson.

Vapra Graig Milan Meriloo sõitu ei teinud lihtsamaks palavik, mis noort sportlast veel enne nädalalõppu piinas. A-finaali pääses Graig viimasena, kuid kõige tähtsamas sõidus võttis ta ennast kokku ja lõpetas selle tugeval kolmandal kohal.

Tublid olid ka teised eestlased. Kuni 6-aastaste poiste klassis pääses Rasmus Kiss A-finaali ja saavutas kaheksanda koha. B14 klassis oli Gregor Spreng 11 ja B17+ klassis Veiko Tammise 12.

Graig Milan Meriloo jaoks on järgmine ja ühtlasi selle aasta tähtsaim start Taanis, Kopenhaagenis 24.-31. juulil sõidetav BMX krossi MM. Tegu on ajaloolise hetkega, kuna varem pole Eesti BMX krossi sõitja maailmameistrivõistlustel startinud.


Valmiera puhul on tegu on linnaga, mida peetakse Läti BMX krossi pealinnaks, kuna seal on pandud alus Läti edule sellel alal. Sealt on nimelt pärit esimene BMX krossi olümpiavõitja Maris Strombergs ja paljud teised selle ala parimad Läti sportlased. Valmiera rajal on peetud Euroopa meistrivõistlusi ja ka sel korral oli võistlejate tase kõrge.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles