Eesti metsad ootavad puhkajaid

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa õpilased panid metsaistutamisepäeval Sudiste lähistel riigimetsa kasvama 4500 noort puud.
Viljandimaa õpilased panid metsaistutamisepäeval Sudiste lähistel riigimetsa kasvama 4500 noort puud. Foto: Peeter Kümmel

RMK poolt hallatavates riigimetsades ja kaitsaladel on külastajaile tänavu avatud ligi 2000 kilomeetrit matkaradu, 309 kattega lõkkekohta ning 44 telkimisala. Samuti on ööbimisvõimalus 24s metsaonnis ning 18s metsamajas.

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) on eestlastele puhkuseks ette valmistanud puhkealasid kolmeteistkümnes riigimetsas, viies rahvuspargis ning ligi neljakümnel muul kaitsealal üle Eesti.

Infootsinguks soovitab RMK kasutada kodulehekülje rubriiki Looduses liikujale, kus on kaardistatud külastajaile pakutavad võimalused piirkondade kaupa.

Looduses liikuja abistamiseks on RMK-l külastajaile avatud ka 27 teabepunkti üle Eesti, kus jagatakse nõuandeid ja infomaterjale. Teabepunktid on kuni 15. septembrini avatud  igal nädalapäeval 10-18.

Eelmisel aastal külastas RMK poolt hallatavaid puhkealasid ligi 1,57 miljonit inimest. RMK kommunikatsiooniosakonna juhataja Mari-Liis Kitteri hinnangul on ka tänavune suvi möödumas ootuspäraselt.

RMK suhtleb loodushuvilistega ka Facebooki ja Twitteri vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles