Endine vang ostab vanglakongi ära

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melbourne`i Pentridge`i vangla peasissekäik
Melbourne`i Pentridge`i vangla peasissekäik Foto: Wikipedia.org

Austraalias ostab endine vang tema vangistuse ajal elukohaks olnud kongi ära.

Kelmuste ja röövimiste eest vangi mõistetud Graeme Alford kandis oma karistust Melbourne`i Pentridge`i vanglas, kirjutab BBC.

Nüüdseks ammu vabanenud mees kavatseb aga tema kinnipidamiskohaks olnud kongi ära osta. Seoses vangla renoveerimisega, saab sellest kinnipidamiskohast ärikeskus ja sinna rajatakse ka korterid.

Endise advokaadi Alfordi sõnul ei osta ta kongi mitte sentimentaalsusest, vaid see on äriline investeering, sest kongi tuleb veinibutiik.

«Ma ei tea just palju inimesi, kes oleks oma endise kongi endale ostnud,» nentis austraallane.

Alford ei soovinud siiski avaldada, kui palju ta kongi eest maksis.

Alfordi sõnul sattus ta 1980. aastatel hasartmängude küüsi, tal tekkisid suured võlad, ta hakkas röövima ning selle tagajärjel jõudis vanglasse.

Austraalia kurikuulsaima vanglana tuntud Melbourne`i Pentridge`i vangla suleti 1997. aastal.

Seal peeti kinni Austraalia kõige paadunumaid, eluaegset vangistust kandvaid ja surmale mõistetud isikuid. Seal toimus 1967.aastal ka Austraalia viimane poomise läbi hukkamine.

Melbourne`is asuv Pentridge`i vangla avati 1850. aastal ja rahvasuus kandis see kinnipidamiskoht nime The Bluestone College.

Selle vangla hoovi on maetud ka Austraalia kuulus lindprii ja rahvuskangelane Ned Kelly.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles