Meki Eva Longoria kuulsat porgandikooki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Meeleheitel koduperenaiste» staar Eva Longoria on suunanud oma eluaegse kokanduskire restoraniärisse ja raamatukaante vahele.

Aasta alguses ilmus «Eva köök: toidutegu armastusega perele ja sõpradele», milles on kokku 100 isuäratavat retsepti. Lisaks on Longorial Beso-nimelised (hispaania keeles «suudlus») restoranid Los Angeleses ja Las Vegases.

Kokanduspisiku sai Eva oma 2005. aastal surnud tädi Elsalt, kes töötas cateringi alal ning kellele on pühendatud ka valminud kokaraamat.

Ameerika mõistes on naine tõeline looduslaps – lapsepõlves tehti nende kodus alati õhtuti perele tervislikku ja sooja toitu, seda oma aia saadustest.

Naine on meenutanud, et kui iganes mõni peretütardest (Longorial on kolm õde - Elizabeth (44), Emily (41), Esmeralda (38)) jäi tõbiseks, tegi isa tüdrukutele värskelt korjatud mündist teed: «Arvasin, et see on mingi maagiline juur, millest isa meile leotist tegi,»on naine meenutanud. «Alles suuremana sain pihta, et tegu on kõigest mündi, mitte võlurohuga».

Jagame Elu24 lugejatega Eva porgandikoogi retsepti, mis purustab eelarvamused köögiviljade mittesobivuses magustoitu. Head kokkamist!

KOOGI PÕHI:
2 tassi jahu (1 tass arvestusega 240 ml)
1 tl kaneeli
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
1 tl soola
1,5 tassi taimeõli
2 tassi suhkrut
4 suurt muna, kergelt vahustatud
3 tassitäit suure riiviga riivitud või köögikombainis riivitud porgandit (kulub ca 6 porgandit)
1 tass hakitud pekaani pähkleid
KATE:
450 gr toatemperatuuril kreemjuustu
225 gr soolata võid
3 ¾ (ca 450 gr) tassi tuhksuhkrut
1-3 tl vaniljet (valikuline, sõltuvalt maitse-eelistustest)

Soojenda ahi 250 kraadini ja määri võiga 2 koogivormi (läbimõõt 20 cm). Koogi põhja valmistamiseks sega keskmise suurusega kausis jahu, kaneel, küpsetuspulber, sooda ja sool.

Teises kausis vahusta õli ja suhkur, lisa eelnevalt kergelt vahustatud munad. Vahusta kuni koostisosad on hästi segunenud.

Lisa jahusegu ja sega, seejärel tõsta suurema supilusikaga porgandimass, tehes seda õrnalt ja ettevaatlikult, et tainas ei kaotaks oma kohevust. Kalla segu kahte vormi ja küpseta ahjus ca 45 minutit (põhi on parajalt küps, kui koogi keskele torgatud tikk jääb välja võttes puhas).

Jahuta põhjasid 5-10 minutit, seejärel eemalda vormid ja lase lõplikult jahtuda. Lõika pikema terava noaga ettevaatlikult põhjadele küpsemisega tekkinud “kuplid” tasaseks selliselt, et kook oleks kenasti tordiks vormitav põhjade üksteise peale asetamisel.

Katte jaoks vahusta mikseriga või ja kreemjuust, kuni nad moodustavad koheva massi, tõsta sinna sisse tasstäite kaupa tuhksuhkur, segades iga tassitäie lisamise järel massi jätkuvalt. Lisa vanilje ja vahusta 3-5 minutit, kuni segu on kohev ja kreemjas.

Määri esimene koogipõhi 1-1,5 cm paksuselt kreemja kattega, aseta peale teine põhi ja kata ka see kreemiga, samuti kata laia noa abil koogi küljed valge kreemiga. Peale puista pekaanipähklite puru. Kooki jätkub 8-10 maiasmokale.

Vihje: samad koostisosad on edukalt kasutatavad ka porgandikoogikeste e cupcake’ide tegemisel.
 


Helen Sulg

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles