Gwyneth Paltrow' imeline Pavlova kook mustikatega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Ei tea, kas põhjus on pisiperes, rollipuuduses või on tegu lihtsalt vahelduse ja ajaviite otsimisega, kuid filmistaar Gwyneth Paltrow' tegevused viivad teda kinoekraanilt aina kaugemale.

Gwyneth Paltrow astub viimasel ajal vaikselt aga kindlalt  samme elustiili-äris, mida saadavad vastakad kommentaarid ja kohati ka irooniline tagasiside audientsilt.

Esmalt täielik tagasitõmbumine rollide ja avalikkuse eest pisiperega tegelemiseks, siis koduleht Goop.com trenni, stiili ja toitumissoovitustega, sellel kevadel kokaraamat «Oma isa tütar».

Ninakrimpsutamist põhjustav ja ka koomikutele kondiks on küll raamatu stiil  - teatav «kahepalgelisus» ökotoidu kummardamisel nagu ka elitaarse alatooniga väljaütlemised maailmas, kus laialt levib majanduskriis ja mõnelgi pool näljahäda.

Nii «lubab» Paltrow, et käib ka poemajonees, kui ökopoest isetehtule tooraineid ei saanud ja sobib ka peekon, kui mahekalkuni sinki ei ole parasjagu käepärast.

Nädala toiduvaru kokaraamatu järgi menüüd kujundades maksaks 450 eurot, lisaks on vajalik soetada terve hulk «hädavajalikke» köögividinaid ja –tehnikat, mida tavaköögis ei kohta.

Kriitikud ahmisid raamatu ilmumisel õhku nii mõnegi tsitaadi osas, näiteks kirjeldus perenaise murest, kui ta avastas ühel õhtul oma elava tulega ahju puid lisades, et oli unustanud sootuks magustoidu. Rääkides 1. maailma kriisist.

Siiski on siin-seal portaalid ja seltskonna-ajakirjanikud, rääkimata staari kuulsatest sõpradest lausunud retseptidele esimesi kiidusõnu ja kõlama on hakanud ka positiivne tagasiside – Gwyneth Paltrow ilmselgelt armastab head sööki ja on teinud raamatu suure pühendumisega.

Seega, kokaraamat on intrigeeriv ja väärt katsetamist, ei tasu peljata vormile alla jäävat sisu.

Testi koos Elu24ga Pavlovat – ideaalne kerge kook mustikate ajal nautimiseks!

Gwynethi Pavlova kook mustikatega:

4 suurt munavalget
näputäis peensoola
0,5 tl valget äädikat
¾ klaasi ja 2 tl peeneteralist (granuleeritud) suhkrut
1 tl maisitärklist
0,5 tl vanilje ekstrakti
1 klaas vahukoort
1 klaas mustikaid

Soojenda ahi 200 kraadini. Vahusta munavalged, sool, äädikas. Kui vahustamise tulemusel tekivad  tipud vahus lisa eelnevalt eraldi kausis segatud suhkru ja tärklise segu kolmandike kaupa.

Vahusta seejuures iga osa lisamise järel täielikult beseesse, lisa lõpuks vanilje ning vahusta «tippudena» kerkivate mägede tekkimiseni.

Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber ja tõsta sinna supilusika abil 8 beseevahust koogikest, seejuures vormi lusikaga ümarad kõrgemad ääred ja süvenda keskosa täidise jaoks.

Küpseta 10 minutit, seejärel alanda kuumus 100 kraadini ning küpseta 45-60 minutit. Lülita välja kuumus ja lase põhjadel jahtuda ahjus ca tund, hoides ahjusuu kitsalt avatud puulusika abil.

Samal ajal vahusta vahukoor 2 tl suhkruga, püreeri pool mustikatest ja lisa püree vahukoore hulka. Aseta vahukoore-mustikakreem beseest lootsikute peale ning puista ülejäänud mustikad kaunistuseks.

Head isu!

Helen Sulg

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles