Kontsertsari saab avalöögi Laupalt

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupa põhikool
Laupa põhikool Foto: Andrus Eesmaa

Sel neljapäeval, 28. juulil saab Laupa mõisas kuulata heategevuslikku kontserti «Eesti mõisad 2011». Kontserdi algus on kl 18.


Agentuur Corelli Music jätkab juba kaheteistkümnendat aastat toimuva suvelõpu menuüritusega. Heategevuslik kontserdisari «Eesti mõisad 2011» – see on arhitektuur, muusika, ajalugu, metseenlus, mõisaromantika, kunstipärandi hoidmine. Lisaks romantilisele mõisaelamusele ja kaunile muusikale tippmuusikutelt pakutakse igas mõisas ka Jüri Kuuskemaa kaasahaaravaid ajaloo- ning arhitektuurialaseid selgitusi.

Kauni barokkmuusika kava esitab barokkansambel Corelli Consort (Mail Sildos ja Meelis Orgse, Tõnu Jõesaar, Lembit Orgse), kasutades ajastu pillidest lisaks viiulitele ja tšellole ka tiiskant viola da gambat, klavessiini, klavikordi ja klaverit.
Aastast 1999 suviti toimunud kontserdisari on muusikas ja sõnas tutvustanud juba 50 erinevat mõisa ning toetanud 11 väikest mõisakooli või –lastekodu. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles