Ainult meestele: 10 märki, et sa pole alfaisane

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keda võib nimetada alfaisaseks?
Keda võib nimetada alfaisaseks? Foto: SCANPIX

Nad on lahedad. Nad on enesekindlad. Kui nad tuppa astuvad, märkavad neid kõik. Mehed tahavad nendega aega veeta ja naised tahavad nendega välja minna.

Alfaisaseid iseloomustavad mitmed tunnused - nad juhivad, hoolitsevad ja kaitsevad oma gruppi (naist, sõpru meeskonnakaaslasi ja nii edasi), kirjutab Askmen.

Muutuv maailm kujutab alfaisasele pidevat võimalust. Kui teised kutid peavad muutust kriisiks, siis alfaisane on oma loomulikus elemendis. Ta ei muretse oma imidži pärast ja lihtsalt võidab igas ettevõtmises. Teised jäljendavad teda, kuid tema ei kopeeri kunagi kedagi. Tavaliselt lõõgastunud, kuid vajadusel valmis võitluseks. Ta on parim juht, keda leida võib.

Askmen pani kirja kümme asja, mida tõeline alfaisane kunagi ei tee.

10. Sa lased naisel õhtusöögi eest maksta

Alfaisane kannab oma karja eest hoolt. Kui naine üritab oma osa anda, võtab ta rahulikult tšeki ja ütleb: «Ma hoolitsen selle eest.» Jutu lõpp.

9. Sa ei vabanda isegi siis, kui oled eksinud

Alfaisane ei põe millegi pärast. Ta ütleb lihtsalt: «Ma eksisin. Vabandan.» Ja kui võimalik, kõrvaldab ta probleemi.

8. Sa poed liidritele ja otsid nende tunnustust

Alfaisane ei poe kellelegi. Ta on liider.

7. Sa klatšid

Räägid taga oma bossist, sõpradest, tüdruksõbrast. Sulle meeldib välja tuua inimeste vigu ja nõrkusi ning nende üle naerda. Alfaisane ei reeda kunagi oma karja. Tal pole vajadust teisi maha tehes end upitada.

6. Satud kriisiolukorras paanikasse

Alfaisase loomulik element on muutus. Järsk muutus on tema jaoks huvitav väljakutse. Ta võtab olukorra kiiresti kokku ning reageerib kiiresti ja otsustavalt, lähtudes eelnevatest kogemustest.

5. Sa tegutsed enne, kui mõtled

Alfaisane on suuteline tegutsema välgukiirusel, kuid ta jõuab alati enne mõelda.

4. Sa süüdistad teisi

Alfaisane võtab vastutuse enda tegude eest.

3. Sa valetad

Oma bossile, sõpradele, tüdruksõbrale... Alfaisane ei ole valetaja. Ta seisab sirge seljaga ja laseb otse. Ta ei pea välja vingerdama sasipuntrast, millesse ta end mässis.

2. Sa reedad teisi, et edu saavutada

Alfaisane ei reeda kunagi oma karjaliikmeid.

1. Sa kiusad inimesi

Alfaisane võtab ette kakluse ainult siis, kui see on hädavajalik. Kui olukord on tõsine, ei kõhkle ta isegi endast kaks korda suurema/tugevama/paremal positsioonil inimese vastu astumises. Tänu oma suurele tahtejõule ta tõenäoliselt võidab.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles