Doonoritelgid jõuavad taas Paidesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Augusti esimesel kahel päeval on Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse doonoritelgid püsti Paide kultuurikeskuse juures, esmaspäeval saab verd loovutada kella 12st 18ni ja teisipäeval kella 11st 17ni.


Verekeskuse juhataja Riin Kullaste sõnul toimub doonoritelkides igal aastal midagi maratonilaadset.
«Eelmisel aastal külastas doonoritelke 17 päeva jooksul kokku 2342 abivalmis inimest, tehti 1953 vereloovutust ning koguti üle 860 liitri verd. Kõige rõõmustavam on see, et lisaks tuhandetele püsidoonoritele tuleb doonoritelkidesse igal aastal ka sadu esmaseid vereloovutajaid, nii tegid möödunud suvel oma esimese vereloovutuse 470 inimest just doonoritelkides,» selgitas ta.
Paides käis eelmisel aastal kahe päeva jooksul doonoritelkides verd andmas 364 inimest, kellest esmaseid doonoreid oli 54.
Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.
Lisainfot leiab kodulehelt www.verekeskus.ee
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles