Seliste päev tuleb Broadway tähtede stiilis

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seliste külapäevad algavad kontserdiga kohalikus kirikus.
Seliste külapäevad algavad kontserdiga kohalikus kirikus. Foto: Henn Soodla

Laupäeval, 6. augustil peetakse Selistes järjekorras üheksandat külapäeva, stiilipeol astub teiste hulgas üles Bonni ooperilaulja Alexander Deisling.

Seliste külapäevad algavad traditsiooniliselt Seliste õigeusu kirikus preester Ensose eestpalve ja väikese kirikliku kontserdiga.

Külapäevade kulminatsiooniks on külapidu, mis seegi kord toimub stiilipeo vormis. Eelnevate aastate “Pulma” ja “Kolhoosiaja” kõrval saab sedapuhku end Broadway täheks kostümeerida. Üks täht nimega Alexander Deisling lendab kohale koguni Bonni ooperiteatrist.

Deisling esines ka eelmisel aastal koos Niþni Novgorodi ööbikutega ja laulis end Seliste rahva südamesse.

 Deisling esineb mõne lauluga kirikus ja on üks üllatusesineja õhtusel stiilipeol, kus saab tema esituses kuulda Boney Mi, ABBA, Modern Talkingu, Toto Cutugno, Smokie, Status Quo, Adriano Celentano, Zucchero ja paljude teiste lugusid. Lavale astub veel ansambel Duo Catarsis.

Maailmatähti soojendavad laval kohalikud Seliste näitlejad ja tantsijad.

Staarideks kostümeeritud peokülalistele on välja pandud eriauhinnad.

Hommikuse jumalateenistuse ja õhtuse Broadway tähelennu vahele jäävad vabaõhuüritused, nagu laste joonistusvõistlus ja sportlikud mängud. Osa võib saada florist Jaak Tomsoni meistriklassist “Aiakompositsioonid”, kus valmivad põnevad skandinaaviapärased istutusseaded.

Pärnu kunstiklubi on müüginäituseks üles pannud Selistes maalitud maalid. Tööd on välja pandud kirikusse, kirikumõisa muuseumisse, rahvamajja ja külatuppa.

Külatuppa “vanade aegade meenutamise ümarlauda” on vestlusringi oodatud Seliste eakamad kodanikud.

Külapäevadelt ei puudu täika.

Seliste külapäevi võib tulla kaema igaüks, kel huvi Seliste külaelu vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles