Henry Laks peab “Viru folgil” juubelit

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry Laks.
Henry Laks. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tänavuse “Viru folgi” viimasel päeval, 14. augustil saab festivali raames Käsmu kaptenikülas elada kaasa Henry Laksi 50 aasta juubeli kontserdile, kus esitavad muusiku parimaid lugusid nii juubilar ise kui teised tuntud eesti muusikud.

Korraldajate teatel on Laks figureerinud ansamblites Reval, Zaltus Lumel, Kuues Meel, Seitsmes Meel ja kirjutanud ning kuulsaks laulnud teiste seas sellised menulood nagu “Tule kui leebe tuul”, “Salaja” ja “Õpetaja”.

Viimastel aastatel on Laks olnud suurtelt kontserdilavadelt eemal ja Käsmus toimuv kontsert on tema lähiaastate suurim esinemine. Peale Laksi astuvad juubelikontserdil üles Lenna Kuurmaa, Jalmar Vabarna, Mikk Tammepõld, Robin Juhkental ja Kaire Vilgats. Lauljaid saadab ansambel Raul Vaigla juhatusel.

Tõenäoliselt kujuneb kontserdi üheks eripalgelisemaks elamuseks omal aja koos Alo Mattiiseniga esitatud Laksi folgikallakuga looming, mida Laks esitab Käsmus koos praeguse folgitähe Jalmar Vabarnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles