Torilased kutsuvad külla oma festivalile

Barbara Lehtna
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurifestivali “Tori ööd ja päevad” peakorraldaja Argo Juske peab festivali olulisimaks sündmuseks kodukandipäevi.
Kultuurifestivali “Tori ööd ja päevad” peakorraldaja Argo Juske peab festivali olulisimaks sündmuseks kodukandipäevi. Foto: Urmas Luik

Reedel algab Toris kultuurifestival “Tori ööd ja päevad”, kolmepäevase külapeo raames jõutakse maha pidada nii triatlon kui öine ekskursioon Toris ja meisterdatakse õllekannu.

Festivali peakorraldaja Argo Juske sõnutsi on ürituse mõte vanu traditsioone elustada, samuti annab see võimaluse külalistele näidata, kui palju Toris toimub. Juba aastaid on toimunud kodukandipäev, mille raames saavad mõõtu võtta kõik Tori valla külad, traditsiooniliseks on kujunenud külateatrite etendused.

Varased ärkajad saavad festivali teisel päeval kell 4.45 päikesetõusu vaadata, nii nagu ennegi kombeks on olnud.

Juske toob välja, et kõik ettevõtmised on ühtviisi põnevad ja millestki ilma ei tasu jääda. Soovijad võivad osaleda jalgrattamatkal, mille teevad eriliseks lavastatud peatused. Meierei juures pakutakse osalejatele piima ja keefirit, mõisa juures jooksevad ringi mõisapreilid. Rattamatka pikkuseks ennustatakse kuni kaks tundi. “See peaks olema kõigile jõukohane,” selgitab Juske.

Tähtsaimad on Juske ütlust mööda siiski kodukandipäevad. “Need on alati toimunud ja külad on alati omavahel võistelnud,” lisab ta. Kuigi väiksematel küladel on mõnikord raske oma võistkonda kokku panna, on korraldaja jutu järgi tähtis osavõtt ja kõik soovijad jagatakse teistesse võistkondadesse.

Kes sportida ei taha, võib minna rahvamajja, mille hõivab festivali ajaks Tori raamatukogu. Nimelt on väljas väike valik raamatuid ja neid saab rahvamaja ruumides lugeda hiliste öötundideni.

Järgmisel aastal loodetakse elustada ratsutamisvõistlused, mis eelnevatel aastatel väga populaarsed on olnud.

Juske kinnitusel ootavad torilased peole kõiki, isegi neid, kel pole Tori vallaga pistmist olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles