Leedul on oma rahvusparfüüm

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedul on oma rahvusparfüüm
Leedul on oma rahvusparfüüm Foto: SCANPIX

Kolm Leedu ärimeest tulid välja innovaatilise ideega, hakata müüma oma riigi parfüümi.

Dainius Rutkasukas ja ta kaks sõpra tõid müügile lõhna, mis kannab nime Leituvos Kvapas ning meeste sõnul peaks see aitama tuua inimeste teadvusse pildi, milline Leedu on, kirjutab The Telegraph.

Leedu rahvusparfüüm, mis oma olemuselt meenutab õhuvärskendajat, koosneb metsalillede, vaarikate, greipfruudi, ingveri ja bergamoti lõhnast.

Põhitooni annavad aga merevaik, mänd, sandlipuu, patšuli, puusammal ja lõkkelõhn.

See lõhn jõudis Leedus müügile selle aasta alguses ning seni on seda müüdud rohkem kui 1000 pudelit.

Enamik lõhnast on müüdud Leedut külastanud turistidele ning ärimeestele, kes soovivad Leedut välismaal reklaamida.

Lisaks Leedu parfüümile saab osta ka selle lõhnaga küünlaid. Lähiajal kavatsetakse hakata tootma ka Leedu lõhnaga seepi ja muid tualetitarbeid.

Ärimeeste sõnul valmis Leedu lõhn Prantsuse parfümeeriafirmas Galimard. Nende sooviks oli, et Leeduga seostuks mingi positiivset meeleolu tekitav lõhn.

«Kui öeldakse šokolaad ja kellad? Meenub kohe Šveits. Kui öeldakse Guinness ja Leprechauns? Meenub Iirimaa. Kala ja kartulid? Inglismaa,» selgitasid leedukad.

Meeste sõnul ei olnud Leedul varem sümbolit, mida saaks rahvusvahelises ulatuses selle riigiga siduda.

Leedu kaitseministeerium saatis seda lõhna ka Afganistanis olevatele Leedu sõduritele, kuna see aitavat neil kodutunnet meeles pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles