Nädalavahetusel vallutab Rubiini «Band Tour»

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiendale Pärnu bändide Valga retke esimesed soojenduspeod peetakse Viljandis klubis Rubiin.
Viiendale Pärnu bändide Valga retke esimesed soojenduspeod peetakse Viljandis klubis Rubiin. Foto: Erakogu

Homsest pühapäevani leiab aset muusikute suvetuur «Band T­our 2011», millel astuvad üles raskemuusika viljelejad.

Tuur, mis jõuab tänavu peale Viljandi Tartusse, Tallinna ja Valka, sai peakorraldaja Kevin Kanguri sõnul neli aastat tagasi alguse väiksemate ürituste korraldamisest, mis innustas ette võtma midagi suuremat.

Tuurile võisid ka sel aastal kandideerida kõik Eesti bändid ja ainus tingimus oli metal-stiil. «Band Tourile» esinema pääsemiseks tuli esitada sooviavaldus ja saata korraldajatele oma demo.

14 kandideerinud bändi seast valis neli esinejat välja arvukas žürii, kuhu kuulusid näiteks klubi Rubiin omanik ja Necro Stike’i laulja Juhan Nöps, Emeraldi kitarrist Kaido Kadaja, Crucial Attacki kitarrist Allar Tiigi ja firma HeliArt helimees Priit Kivimägi.

Üks bänd selgitati rahvahääletusel. Algul osutus rahva lemmikuks Dethvipera, kuid tema ütles esinemisest ära. Asemele valiti Valgas tegutsev noortebänd Defeatem.

Lavale astuvad veel Pärnus metal- ja deathcore’i viljelev Alloy Indefinite, peakorraldaja jutu järgi viimasel ajal jõudsasti edu ja kuulsust kogunud Tartu koosseisud Her Memorial Discourse ja Paradise Benneath Us ning Valgast pärit progressive ja mathcore stiili viljelev bänd She Walks Drunk. Viimati nimetatud kollektiivis astub trummari ja ühe vokalistina üles peakorraldaja.

Kanguri sõnul on ürituse korralduslik pool aastate jooksul tunduvalt paranenud ja klubidega saab esinemise asjus üsna kiiresti jutule.

«Kõiki põnevaid mõtteid ei saa veel sel aastal rakendada,» nentis ta, kuid lubas need järgmiseks aastaks alles hoida. «Tulemas on viies juubel ja on plaanis jõuda Eesti linnadest kaugemale,» lausus Kangur. Et plaanid on suured, alustatakse järgmise aasta festivali korraldamist kohe pärast selleaastast tuuri.

«Üritus ei tohiks publikut külmaks jätta, sest kuulata saab nii vanu lemmikuid kui avastada uusi,» rääkis Kangur. «Tulekut peaks soodustama ka sel aastal kõigi kordade madalaimaks lastud piletihind.»

Viljandi klubisse Rubiin jõuab «Band Tour» 6. augustil. Rohkem infot ürituse kohta leiab kodulehelt tour2011.leadmaster.net.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles