Kahte Pärnumaa randa kerkib liivast loomaaed

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivaskulptuur koerast. Arhiivifoto.
Liivaskulptuur koerast. Arhiivifoto. Foto: Ants Liigus

Laupäeval, 6. augustil kerkib Pärnumaale Matsi ja Kabli randa liivast loomaaed. Liivaskulptuure oodatakse meisterdama kõiki huvilisi.

„Oleme mereäärsed looduskeskused, mõtlesime, mis see rahvas niisama liiva peal pikutab,“ rääkis Kabli looduskeskuse juht Küllike Sisask, kuidas liivakujude ürituse korraldamise mõte idanema hakkas. „On küll rahvusvaheline metsa-aasta, aga ka mere ääres võiks midagi ette võtta – teha liivast skulptuure. Et kujude ehitamise temaatika metsa-aastaga haakuks, saigi välja kuulutatud liivast loomaskulptuuride ehitamise võistlus."

„Eelkõige ootame Eestimaa loomi, aga kui soovitakse teha elevanti, pole see keelatud,“ märkis Varbla looduskeskuse juht Tiiu Annuk. „Peaasi, et fantaasia julgelt lendaks.“

Liivakujude valmistamiseks tuleb moodustada kuni viieliikmeline meeskond, mille ehitajad peaks kaasa võtma labidaid, ämbreid ja muid ehitamiseks vajalikke riistapuid.

Võistlus algab mõlemas rannas kell 13, ent Küllike Sisaski sõnul oleks hea, kui võistkonnad tuleks kohale pisut varem, et jõuaks neid aegsasti registreerida. Piirangut osavõtjate hulgale ei seata. „Randa jätkub ja liiva jätkub. Tulgu kõik, kes soovivad,“ ütles Annuk.

Kujude hindamine jääb rannasolijate-pealtvaatajate hooleks. „Siis saavad kõik liivast loomaaia ehitamisest osa – need, kes teevad, ning need, kes pealt vaatavad,“ lausus Sisask.

Parimate kujude ehitajatele on auhinnad.

Sisask ja Annuk loodavad liivaskulptuuride ehitamisest luua traditsiooni, mis igal suvel rahvast randa ehitama tooks.

Looduskeskuste juhid tutvustavad kõigile kohaletulnuile ka RMK Pärnumaa puhkeala ning omakandi ajaveetmisvõimalusi, et rannamõnude nautijad teaksid veelgi meeldivat äraolemist leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles