Tõrvasse saabuvad Põhjamaade sõprusvaldade esindajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva avatud noortekeskus
Tõrva avatud noortekeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrvas viibivad 12.–14. augustini sõprusvaldade delegatsioonid Norrast ja Rootsist.

Tõrva linnavalitsuse välissuhete spetsialist Tiiu Madal rääkis, et linnal on sõprussuhted Norrast Hemsedali ja Rootsist Essunga vallaga. Nende ja Tõrva linna baasil ongi moodustatud Põhjamaade valdade sõprusring.

«Tegelikult kuulub sellesse ka Soomest Kalvola vald. Kuid see omavalitsus ühines haldusreformi käigus Hämeenlinnaga ja teatavatel asjaoludel Soome delegatsioon eeloleval kohtumisel ei osale,» selgitas Madal.

Välissuhete spetsialisti sõnul saavad mainitud sõpruslinnade esindused eri paigus kokku kahe aasta tagant. Tõrva linna esindajad on sõpradel külas käinud, kuid võõrustaja rollis ollakse esimest korda.

Delegatsioonid koosnevad nii noortest kui täiskasvanud liikmetest. «Noorte jaoks on koostanud programmi Tõrva avatud noortekeskus. Esmalt osalevad nad noortekeskuse korraldataval noortepäeval, 13. augustil aga tegutsevad kunstistuudio korraldatavates õpitubades ja käivad fotojahil. Loomulikult jääb nendele
aega saada osa ka Tõrvas toimuvatest kultuurisündmustest,» selgitas Madal.

Täiskasvanud külalistel on võimalik tutvuda Tõrva linna allasutustega. Olulisim on aga laupäeva, 13. augusti hommikul korraldatav kohtumine.

«Sellel räägivad osapooled oma valdkonnas käimas olevatest projektidest, nende rahastamise võimalustest ja tulevikuplaanidest. Pärastlõunasesse aega jääb väljasõit, mille käigus külastatakse näiteks Taagepera lossi ja Barclay de Tolly mausoleumi. Õhtu hakul osaletakse Tõrva loitsufestivalil,» lisas linnaametnik.

Pühapäeva, 14. augusti hommikul teevad sõprusomavalitsuste esindajad kohtumisest kokkuvõtte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles