Tema Pühadus dalai-laama peab kõne Vabaduse väljakul

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip kohtus dalai-laamaga 2001. aastal, kui oli veel Tartu linnapea. Peaministrina ta Tiibeti usujuhiga aga ei kohtu.
Andrus Ansip kohtus dalai-laamaga 2001. aastal, kui oli veel Tartu linnapea. Peaministrina ta Tiibeti usujuhiga aga ei kohtu. Foto: Margus Ansu

Dalai-laama jõuab 16. augustil Eestisse. Järgmisel päeval, 17. augustil, avaneb kõigil soovijatel harukordne võimalus dalai-laamaga Vabaduse väljakul kohtuda. Kõne algab kell 14.00 ja on tõlgitud eesti keelde ning sündmus on tasuta.

«Tema Pühadus XIV dalai-laama Tenzin Gyatso on kindlasti üks säravamaid inimesi, kes hetkel planeedil Maa elab ja tema nägemine ning tema mõtete vahetu kuulamine on omaette väärtus.»

«Ta on vaimne juht ja eeskuju sadadele miljonitele inimestele ning ta on pälvinud ka 1989. aastal Nobeli Rahupreemia vägivallatu võitluse eest Tiibeti vabastamise nimel,» rääkis Budismi Instituudi direktor ja dalai-laama visiidi korraldaja Sven Grünberg.

 

Dalai-laama räägib oma Vabaduse väljakul peetavas kõnes inimkonna universaalsetest, kõige olulisematest väärtustest, mis haakuvad tegelikult iga religiooni või mõtteviisi esindaja maailmavaadetega.

«Dalai-laamal on erakordne võime tuua oma kõnedes inimesed tõeliselt oluliste teemade juurde ja näidata talle omase humoorikusega inimkonnas lokkava nautimise ja tarbimise tühisust,» lisas Grünberg.

 

Vabaduse väljaku kõnet on võimalik järgida ka online ülekandes aadressil: http://www.err.ee/vestlused/

 
Dalai-laama viibib 16.-18. augustini Eestis Budismi Instituudi ja Riigikogu Tiibeti toetusgrupi kutsel. Eestit külastab Tema Pühadus juba kolmandat korda (1991, 2001 ja 2011).

Dalai-laama saabumise päeval toimub kohtumine Eesti budistidega ja Tiibet toetajatega.

 
Teisel päeval, enne Vabaduse väljaku kõnet, käib Tema Pühadus Riigikogus ja kohtub seal Riigikogu Tiibeti toetusrühma liikmetega ning Eesti, Läti ja Leedu parlamendi liikmete ja Euroopa parlamendi esindajatega.

 

Kolmandal päeval annab Tartu Ülikooli rektor Alar Karis dalai-laamale üle Tartu Ülikooli audoktori medali ning sündmus jätkub dalai-laama loenguga teemal «Budism ja teadus». Seda sündmust on samuti võimalik jälgida ka online ülekandes aadressil: http://www.err.ee/vestlused/

 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles