Uus Pärnu öölokaal toob vana aja tagasi

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öölokaalis Kassa võib istuda trepilgi, keegi ei keela.
Öölokaalis Kassa võib istuda trepilgi, keegi ei keela. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Reedel avati Pärnu kesklinnas öölokaal Kassa, mis meelitab tavapärasest vanemaid pidutsejaid retrostiilis aega veetma.

Kassa programmidirektori Reio Tilga sõnade kohaselt toob Pärnu kesklinnas Ringi ja Rüütli tänava nurgal avatud lokaal tagasi need aastad, kui kassettmakilt lasti diskomuusikat ja popp oli kabaree.

Nii mängitakse Kassaski peamiselt hitte 1970. ja 80. aastatest, peale selle pakutakse nädalavahetusel kabareeprogrammi ja kindlasti ei puudu eheda viina kõrvalt hapukurk.

Kunagiste hittide nautimise kõrval näeb juba sel nädalavahetusel Kassas tantsijaid nii laval kui akendel. Lokaali plaadikeerutajate nimistust leiab retrokuninga Elmu Sadulsepagi. Välistatud ei ole paar korda kuus omaaegsete artistide kaasamine.

“Selline vanamoeline retrokoht puudus seni suvepealinna turult ja üritame pakkuda nüüd pärnakaile veidi nostalgiat,” seletas programmidirektor.

Kassas rõhutakse salongilikule aastatetagusele interjöörile. Nii on kasutatud palju pehmet mööblit ja kardinaid ning muid sisekujunduselemente. Tilga kinnitusel on sümboolne seegi, et kunagi asus samas kohas ohvitseride klubi.

Sealjuures on Kassa võrdlemisi väike, mahutades Tilga sõnade järgi kuni 150 inimest.

“Mõte on teha aasta ringi töötav koht,” lisas programmijuht. “Et tegu on võrdlemisi väikese kohaga, ei tohiks siin aasta läbi täitumusega probleeme tekkida. Samal ajal näeme oma põhiklientidena pigem pärnakaid kui välismaalasi, kes taaskord tahavad saada osa tükikesest nostalgiast.”

Öölokaal Kassa on avatud kolmapäevast laupäevani ja sinna pääseb alates 25. eluaastast. Sel nädalal on sissepääs kõigile külastajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles